Prison Island - Det eneste fængsel jeg glædeligt vil sidde i

Ud fra Zanzibars vestkyst ligger øen Prison Island. Tidligere et fængsel for oprørske slaver, nu en paradis ø velkommen for turister.

Skulle jeg nogensinde bryde loven og "do my time", så please lad det ske på Prison Island ved Zanzibar. Omringet af det azurblå indiske ocean, med kridhvide sandstrande og omgivet af et mindre coralrev. På trods af øen kun er 800 meter på sit længste stykke, kan man sagtens sætte en hel dag af. Ud over at se det historiske fængsel, kan man smide sig i sandet eller snorkle langs kysten.


Historisk set var Prison Island et opholdssted, for oprørske slaver i 1800 tallet. I 1893 blev øen opkøbt, og lavet om til et fængsel. Det blev dog aldrig brugt til det formål, i stedet blev det en karantæne zone for gulfeber smittede.


Bådturen fra Stone Town til Prison Island

Efter 30 minutters sejltur fra Zanzibars kyst, ender man ved Changuu Island, bedre kendt som Prison Island. Bådturen foregik i den lille træbåd vist nedenfor, med udsigt til det azurblå indiske ocean.

Hvis man ikke tager med en organiseret tour, koster bådturen frem og tilbage 30 USD. og kan huse op til 10 personer. Vi stod på stranden foran Mercurys Restaurant og efter få sekunder, blev vi sværmet af bådmænd, som tilbyder sejlturen til Prison Island.

Kæmpe landskilpadder på Prison Island

På den ene side af øen, er det muligt at se kæmpeskilpadder og den ældste gut var 196 år. Det koster 27 DKK i indgangsgebyr for at se skildpadderne. Det var muligt at gå iblandt skildpadderne, fodre og klappe dem.


Selvom skilpadderne var smukke, føltes det mere som et turist skam, end et bidrag til dyrevelfærden... De mindre skilpadder bliver holdt i små beskidte bure og der er ufatteligt mange skilpadder, på et meget lille område. Måske jeg er sippet, men jeg gik i hvertfald ikke ud, med en god mave fornemmelse.

Gruppe tur til Prison Island

I stedet for at planlægge dagsturen selv, fik vi arrangeret turen af et selvskab. Der er turistkontorer på alle gadehjørner i Stone Town, så det er intet problem at få turen arrangeret, med en privat guide og alt hvad det inkluderer. Vi var en tøsegruppe på 5 og fik kombineret:


En guided tur i Stone Towns historiske kvarterer, sejltur og indgangsgebyr til Prison Island, samt snorkel tur ved det omkring liggende koral rev, for 50 USD pr. person


Det var et stramt program at nå guided tur til både Prison Island og Stone Town på én og samme dag. Skulle jeg gøre det om, havde jeg brugt en hel dag til hver.

Næste opslag fra Zanzibar: Zanzibars magiske by Stone Town

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com