Victoria Falls: Verdens Længste Vandfald

På grænsen imellem Zambia og Zimbabwe løber Zambezi floden ud i, hvad er kendt som verdens længste vandfald: Victoria Falls!

Victoria Falls har et fald på 128 meter og er med sine 1,7 kilometers bredde, verdens længste vandfald! En tredjedel af vandfaldet er på Zambias side og to tredjedele på Zimbabwes. Hvis man vil se hele vandfaldet, kræver det derfor et visum til begge lande.

Victoria Falls har tidligere været iblandt de 'Syv Naturlige Vidundere' og det er mig en gåde, at den er blevet udskiftet. Man kan ikke forestille sig hvor enormt Victoria Falls er, før man står sjaskvåd og spejder efter enden på vandfaldet, der ikke er til at spotte.Man føler sig lillebitte ved siden af enorme Victoria Falls

Victoria Falls Nationalpark(er)

Bemærk flertalsformen, både Zambia og Zimbabwe har nemlig hver deres 'Victoria Falls Nationalpark.' Det gode ved at besøge begge parker er, at man får den fulde bredde af Victoria Falls at se. Det negative? Det betyder også 2x indgangsbilletter. Jeg var overrasket over den høje entre pris, på 20$ for den Zambiske side og 30$ for Zimbabwes.

Prisforskellen er meget fair, da Zimbabwes Nationalpark viser 1/3 mere af vandfaldet end Zambias og generelt er parken bare flottere og mere informativ end naboens. Vi satte en helt dag af til hver nationalpark inkl. de aktiviteter man kunne lave i parkerne. Har man mere fut i fødderne end os, kan det sagtens lade sig gøre, at se begge parker på én dag.

Vi troede vi blev våde fra den Zambiske side, (naive små piger) men på Zimbabwes side føles det, som at drukne. Igen mødte kinesere i flok op i regntøj og vaders og vi kom i, hvad end der lige var rent.


Selv før man kan se vandfaldet, kan man høre og mærke vanddråberne

De nærtgående bavianer

I begge parker vrimler det med aber og bavianer, der ikke kender til det personlige rum. Vi stod på en smal bro, da jeg kunne mærke nogen nærme sig bagfra. Jeg trådte til side så personen kunne komme forbi, men da jeg kiggede op, var det ikke et menneske, men en fuldvoksen bavian som sneg sig rundt om os. Han var så noncelant, at der bare manglede et: "Undskyld mig, jeg smutter lige forbi".

Så inden for nationalparkens hegn er aberne søde nok. Udenfor, er straks en anden sag. På gåturen over broen fra Zambia til Zimbabwe, er det, der burde være ingenmandsland, blevet til bavianland. Her vælter de skraldespande og stjæler ting fra forbipasserende. Et rigtig bandemiljø at bevæge sig igennem.


Broen hvor vi mødte bavianen

Hvordan vi krydsede landegrænsen fra Zambia til Zimbabwe

Det er altid tricky, at krydse landegrænser uden for EU, men Zambia og Zimbabwe har gjort det relativt nemt, med et visum der gælder til begge lande.

Kaza Univisum: Det er virkelig et bonus at have et Kaza Univisum, når man rejser til Victoria Falls. Kaza visummet sikrer adgang til begge lande og man kan krydse landegrænserne lige så tosset som man vil. I løbet af vores 4 dage krydsede vi grænserne 4 gange. Både for at opleve begger byer: Livingstone og Victoria Falls Town, men også fordi de mange aktiviteter vi lavede, foregik på begge sider af vandfaldet.

Kaza Univisummet kostede os 50$ som vi fik i Lusakas lufthavn.


Man føler sig lillebitte ved siden af enorme Victoria Falls

Stempel ud, stempel ind: Kommer man fra Zambias side og vil krydse til Zimbabwe, må man først igennem immigration og stemples ud af Zambia. Derefter krydser man broen med udsigt over Victoria Falls og går de ca. 1,6 km. på vejen mod Zimbabwes emigration. Her udfyldes en klassisk indrejse formular, som gives til manden bag disken og med endnu et stempel i passet, har man adgang til Zimbabwe. Vil man tilbage igen, er det samme rutine. På 4 grænsekrydsninger fyldte de to sider af mit pas med stempler.


Nøjes med broen? Hvis man blot vil nyde udsigten fra broen i "no-mans-land" eller lave aktiviteter fra broen som f.eks. Bungeejumping, behøver man ikke at stemple ind på den anden side. Emigrations proceduren er den samme, men når man vil tilbage igen, vender man blot om og får krydset udrejse stemplet over i samme bygning.


Næste opslag fra Zambia og Zimbabwe: Angels Pool - Et dyp i Victoria Falls

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com