Vild Natur på Ometepe: Nicaraguas Vulkanø

Ometepe udfordrede os på vores komfort niveauer, søsyge og egenskaber som dyretæmmer. Lige fra en gecko på tallerkenen til en hest i vandkanten.

Ometepe er en ø formet af to store vulkaner, midt i en sø, midt i landet Nicaragua. Alene placereringen sætter scenen for naturoplevelser af en anden verden. Øen kender ikke til luksus og vi fik sat vores komfort behov på en prøve.

Mange af vores oplevelser på Ometepe gav frustrationer i øjeblikket, men grineflip når vi kigger tilbage. Her kan man lave sin egen chokolade, dyrke yoga, bestige vulkaner og ride på heste i vandkanten. Øen har ingen planer om at tilpasse sig dig, så her må man hanke op i sig selv og flytte den gecko fra tallerkenen.


Man kan næsten altid spotte en vulkan på Ometepe

Hvad skal man forvente af Ometepe?

Billige aktiviteter, rigt dyreliv og en vanvittig natur

At rejse i Nicaragua kræver generelt, at man har hovedet med sig. Alligevel gav Ometepe os flere udfordringer end på resten af rejsen. Ganske få taler engelsk, størstedelen af øen er ubeboet og bor man isoleret kan det være svært at finde spisesteder.

Af samme grund spiste vi 4 ud af 6 måltider på vores hostel. Den ene dag faldt et firben ned fra loftet og landede i vores mad. Vi sprang forskrækket op og den lille gut spillede død midt i pestopastaen.

Når det så er sagt, må man ikke snyde sig selv for en tur til Ometepe. Det er en rå og vild oplevelse, hvor man langt hen ad vejen kan grine sig ud af problemerne.


Synet fra færgen på vej til Ometepe

Lej Heste på Sydøen

Fordi jeg er en kylling på en scooter

Den klassiske dagstur på Ometepe er at leje scootere og fræse øerne rundt. Jeg er virkelig ikke god til scootere, motorcykler eller noget der ligner. Jeg overtalte mine uvidende veninder om at leje et par heste istedet.

Overraskende nok, kan man på Ometepe leje heste uden guide. Vi valgte dog at betale 6 USD i timen mere for en guide der kendte området. Halvdelen af turen foregik i vandkanten og den anden halvdel på landevejene.

Hostel El Zopilote arrangerede rideturen for kun 17 USD! Det inkluderede en guide og ømme baller dagen efter.

Vi forstod ikke guiden og vores heste forstod ikke os.

Et Dyp i Ojo de Agua Lagunen

Krystalklart vand

Ca. 2 km. fra byen Santa Domingo er den naturlige kilde Ojo de Agua. Det er et perfekt spot til at slappe af efter en lang dag med vandring eller hvis man, som os, virkelig trænger til et bad.

Entréprisen er 5 USD pr. person. Ved Ojo de Agua findes også en restaurant og en livlig kokosnødssælger. Vi kom tidligt på dagen og havde nærmest stedet for os selv.Et køligt dyk i krystalklart vand

Lav Din Egen Chokolade

På Hostel El Zopilote

Mit hjerte banker for chokolade på et sundhedsskadeligt niveau. På Hostel El Zopilote kan man for 6 USD få en hyggelig formiddag til at gå med chokolade-lavning.

Først går man på jagt i den vilde natur efter ingefær og andre krydderier til chokoladen. Chokoladen er lavet fra bunden, hvor kakaobønderne først skal ristes, males og så pyntes.

Mange af Hostel El Zopilets medarbejdere er frivillige, ligesom Hope fra Bahamas der lærte os at lave chokolade.

Hostel Overnatning på Ometepe

Hvor skal man bo på Ometepe?

Som tommelfingerregel på Ometepe, skal man base sig lige hvor de to vulkanøer rammer hinanden. Nærmeste lille by hedder Santa Domingo, hvor man kan finde et par restauranter.

Hostel El Zopilote: Vi bosatte os på Hostel El Zopilote der er et øko-venligt hostel med en god slat hippievibes. Der er dagligt 2 timers gratis yoga og et hav af øko-hippie aktiviteter. På hostellet er en vegansk restaurant, der hovedsageligt får deres ingredienser fra hostellets egen grund.Der er kun ét bad på Hostel el Zopilote. Det er udendørs og giver vand i max 2 minutter.

Skal vi sige det var en spændende oplevelse? Jeg vil generelt kalde mig et åbent menneske, men den jyske mentalitet sparker ind når jeg hører ordet: "energier" for mange gange dagligt. Man tager ikke til Zopilote for at slappe af, men for at få en oplevelse.


Zopilotes eneste toilet. Det er uden rindende vand, og fungere som komposttoilet hvor man smider ris i lokummet.

Transport til/fra Ometepe

Hvordan kommer man til Ometepe?

Ometepe er placeret i det sydlige Nicaragua, relativt tæt på Costa Ricas grænse. Transport på øen er enten med taxa, tuctuc eller den billige chickenbus. Alternativt kan man leje scootere og fræse rundt på egen hånd.

Fra San Juan Del Sur til Ometepe: Mange tager til Ometepe som en dagstur fra San Juan Del Sur. Ruten er nem, fra San Juan tag en bus til Rivas busstation (45 min), hop derefter i en taxa til færgeterminalen. Færgen afgår til Ometepes nordø, hvor busser og taxaer venter.


Fra Costa Ricas grænse til Ometepe: Fra Peñas Blancas grænsen afgår busser direkte til Rivas (45 min). Hop derefter i en taxa til færgeterminalen. Færgen afgår til Ometepes nordø, hvor busser og taxaer venter.


Fra Granada til Ometepe: Hver anden time kører lokalebusser fra Granada til Rivas (1t 25 min). Hop derefter i en taxa til færgeterminalen. Færgen afgår til Ometepes nordø, hvor busser og taxaer venter.


Næste opslag fra Nicaragua: Nicaraguas Livlige Koloniby: Granada

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com