Storbytur i San Fransisco & Bay Area

Californiens perle, smukke San Fransisco & Bay Area, var første stop på High Way 1.

San Fransisco minder om en lille lokal havneby, der bare har fået en tilbygning eller 1000. Der er ingen bilister der dytter - måske fordi de har travlt, med at holde bilen igang, op ad de stejle bakker.


Jonas og jeg besøgte San Fransisco som første stop på High Way 1 ruten i sommeren 2017. Byen er fyldt med caféer, gadekunstere og, nårh ja, søløver. Vi har brugt tiden på Pier 39, den 30% stejle Lombard Street, Golden Gate Bridge og at kigge misundelig på Alcatraz fængslet, hvis billetter var udsolgt. Til mit næste besøg (ja der bliver en næste) bestiller jeg i god tid.

Udsigt over Alcatraz

Sigthseeing i San Fransisco

Søløverne på Pier 39

Navngivet for de generationer af fiskere, der solgte deres fangster i havnen tilbage i tiden, er kajen nu blevet en stor turistattraktion. Det vrimler med gadekunstnere, vi stødte bl.a. på en mand med et one-mans band og lidt for friske tryllekunstnere. Pieren er også fyldt med souvenir butikker og forskellige niche foretninger med smykker og chokolade. På nogle træplader ligger dovne søløver og slapper af, og skræmmende tæt på, lever hvidhajerne også.

Psst. Luigis Pizzeria, som ligger på Pier 39, har en vanvittig flot havudsigt og laver en pizza der går direkte i hjertet.

Lombart Street

San Fransisco er utrolig bakket og det kan mærkes, når man har vandret op og ned af gaderne i timevis. Lombart street er en ualmindelig stejl vej, at komme ned af. Den har en hældning på ca. 30%, hvis nålesvingene ikke havde været der.

Lombart Street med 30% hældning

Golden Gate Bridge

Vi brugte aftenen på at gå nede langs kysten, for at se Golden Gate Bridge. Eller, vi har set halvdelen af Golden Gate Bridge, tågen stjal den anden halvdel. Derfor kørte vi dagen efter til havnebyen Sausalito der ligger på den anden side af Golden Gate Bridge.

Så vi har kørt på broen, men stadig kun set halvdelen af den. Turen fra Pier 39 til Golden Gate Bridge, er på godt 7km. så tilbagevejen foregik med en Uber for 50kr.

The Golden Gate Bridge - et eller andet sted

Alcatraz Fængslet - Vi skulle have bestilt i god tid

Det er med en anelse bitterhed jeg skriver denne del. Jeg fik ikke bestilt billetter hjemmefra til Alcatraz - det tidligere fængsel, der nu er et museum. Så når man tropper små naivt op, midt i Juli måned, ja så er der udsolgt. Ikke blot udsolgt til dagen efter, men hele 2 måneder frem. Vi var ved at købe nogle overpris billetter af en forbipasserende, men fik fortalt af turistkontoret i San Fran, at det ofte er skams hvor billetterne er falske. Øv øv, men så har jeg en undskyldning for at komme tilbage.

Undgå at blive en bitter turist og bestil Alcatraz billetter i god tid her.

Det tætteste vi kom på fængslet Alcataz

Dagstur fra San Fransisco til Havnebyen Sausalito

Når man nu alligevel skal se den ikoniske Golden Gate Bridge, kan man ligeså godt kører over på den anden side og bruge et par timer i byen Sausalito.


Vi tog turen over i vores lejebil, men man kan lige så nemt leje en cykel og få lidt motion. Turen tilbage involverer dog rigtig MEGET motion, her går det nemlig op ad bakker. Den dovne turist (mig) ville tage cyklen med på færgen, fra Sausalito tilbage til San Fransisco. Ligesom i San Fran, bugner det med caféer og niche butikker i Sausalito. Vi købte morgenmad fra en lille café og tog det med ud til havnen i Sausalito og spiste det i blandt de lokale måger. En gåtur langs vandkanten byder på mange hyggelige husbåde, hvor jeg hellere end gerne ville flytte ind.En af de mange piers

Overnatning i San Fransisco


Forbered at ofre din førstefødte og blodet fra en jomfru, til at betale for overnatning i indre by i San Fransisco. De absurt dyre hotel priser, hænger enkelt sammen med absurt dyre boligpriser.


Tricket er at bo i Oakland frem for San Fransisco. Det tager 15 min. med direkte metro for kun 16 DKK, at komme til indre San Fran fra Oakland. Vi boede på et proffesionelt styret Airbnb, få meter fra metroen. Vi så ikke ejeren en eneste gang og fik blot mailet koden til døren. Værelset var pænt og rent, med mulighed for selv at lave mad i køkkenet til 412 DKK pr nat. Et andet plus var parkeringspladserne i Oakland, der til forskel fra San Fransisco er, ja, eksisterende.

Udsigten fra havnen ind mod byen

Transport i San Fransisco

San Fran har et meget velfungerende trafiksystem, der inkluderer både busser, metro og sporvogne (selvom sidstnævnte mere er en turistattraktion, end transportform). For ikke at glemme Uber, der trods alt er født og opvokset i San Fransisco, og kan fåes til rimelige priser. En tur med metro koster 15kr. og rækker også til Oakland i øst.

Lufthavnstransport: Fra San Fransisco International Airport kan man billigt tage en times bustur for 20kr. til indre by eller en Uber for 180kr. Flyver man med en af Norwegian billige strækninger, er endestationen i Oakland. Herfra går BART toget til San Fransisco på 40 minutter for 60kr. eller en Uber til 250kr.

Flybilletter: Fra Kastrup lufthavn kan man være heldig at finde billige flystrækninger med Norwegian Airlines for 2379kr. tur retur. Vælg lavpriskalender her fremfor specifikke datoer, for at finde de billige billetter. Fra Billund kan de findes ned til 2.665kr. med selvskaber som Air Canada, KLM og Air France. Kig på Skyscanner.dk og sæt datoerne til "billigste måned" for at finde billetterne med lavest pris.

One-man band på Pier 39


0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com