Death Valley, Verdens varmeste sted

Med temperaturer på over 56 grader, er Death Valley målt som verdens varmeste sted.

Death Valley er, med det passende navn, det mest glohede sted på hele jordkloden. Dalen ligger smask i Mojaveørkenen, kun et par timers kørsel fra Las Vegas. En af grundene til den stegene varme, er at dalen ligger 85,5 meter under havets overflade, der er det laveste punkt på den vestlige halvkugle.

Death Valley er den 5. nationalpark, Jonas og jeg besøgte på vores Roadtrip i USA i sommeren 2017. Death Valley er knap så "hyggelig" som andre parker, men en kæmpe oplevelse at se og føle saltmarkerne og den ekstreme varme!

Badwater Bassin + Jonas i model pose

Så varmt man kan lave et spejlæg

Vi kørte fra Las Vegas, tids nok til at ankomme ved Death Valley klokken 14 og mærke døgnets varmeste temperaturer. Her havde temperaturen lige rundet 50 grader og bagte på hele dalen. Hvis i tror i kender til det med en varm bil der hjemme, så skulle i prøve at spænde sikkerhedsselen i en bil, der har stået et par minutter i 50 graders varme. Det luner nu så dejligt.

Som en ekstra bid til frokosten, kan man frit lave spejlæg direkte på jorden i Death Valley. Den behøver ikke engang krydres med salt efter, det har Badwater Bassin allerede fikset for os.

Man kan stege spejlæg i Death Valley

Badwater Bassin

Badwater Bassin ligger i den sydlige ende af Death Valley og med kun én hovedvej, der går tværs igennem parken, er det svært at gå glip af. Historien går på, at en rejsende kom forbi og prøvede at få sit æsel, til at drikke af vandet. Da æslet nægtede pga. det høje saltindhold, fik området navnet Badwater. Er det sandt? Aner det ikke, men det er en sød historie.


Lige på den anden side af Badwater Bassins træplatform ligger, hvad der ligner, en sneklædt sø. Men nu vi er i ørkenen, er det ikke sne. Derimod er det, det resterende salt fra fordampet regnvand. Man kan se salt flager, hvor end man vender sig i Badwater Bassin.


Hovedvejen går tværs igennem Death Valley

Den lille røde dyt, der kunne ikke klare mosten

Vores lille røde bil var bestemt ikke tilfreds med varmen og på vej ud af dalen, gik bremsen i det ene forhjul. Det fandt vi først ud af, da vi var nået toppen af bjerget og skulle til at køre nedad igen.

Heldigvis var vi de eneste biler på vejen, for den lille bil fik hjulene på nakken og spurtede ned af bjerget.

Varmen blev for meget for den lille bil

Et par timer i helvedes varme

Death Valley er ikke en nationalpark man kan læne sig tilbage og nyde. Det er heller ikke ideelt for lange vandreture i løbet af dagen, da varmen er alt for ekstrem. Men det er en utrolig fed oplevelse at se landskabet og mærke hvor varmt, verdens varmeste sted egentlig er.


Det var et perfekt stop for os imellem gamblernes by Las Vegas og Californiens bjerge Sierra Nevada.


Ikke just begejstret for den stegende varme

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com