Dagstur til Arches Nationalpark

Kendt fra mange westernfilm er de røde klippeformninger fra Arches en oplevelse værd.

I staten Utah findes en af USAs mest unikke Nationalparker - Arches, der med dens unikke kobberfarvede buer og klippe formninger er kendt fra flere westernfilm. Naturstensbuerne kommer talrige og i Arches findes der over 2000.

I forhold til USA's andre nationalparker, er der langt færre turister I Arches og naboparken Canyonland. Mange steder havde vi det helt for os selv! En hovedvej løber igennem parken, hvorfra udkigspunkter og hiking trails tager én længere ud i den røde natur.

Hovedvejen med udkigspunk til højre

The Double Arch & Delicate Arch

Første stop i Arches, var ved den enorme Double Arch, der bl.a. har lagt en af scenerne til Indiana Jones. Her måtte vi klatre, som de 10-årige børn vi ønskede, at vi var. Vi parkerede bilen ved udkigspunktet og gik resten af vejen til The Double Arch.

Endnu en kendis er The Delicate Arch, der er en lidt længere trekking tur. Parken er for det meste åben 24/7 og tillader også stjernekiggeri der eftersigende skulle være ud og det sædvanlige.America The Beautiful Card - Sæsonkort til Nationalparker

Vi havde hjemmefra planlagt, at besøge mange nationalparker på vores tur og valgte derfor at købe et America The Beautiful Card ved indgangen til Arches Nationalpark. Passet kostede 80$ og gælder for hele bilen, ligemeget om man er palle alene eller med bilen fyldt. Normalt koster entre til parkerne i USA 15-20$ og når først kortet er købt, gælder det resten af året.


På vej op ad The double Arch

Overnatning nær Arches

Den nærmeste by til Arches Nationalpark er kaldet Moab. Den lille flække by har ikke mere end 4500 indbyggere, og lever af turismen fra nationalparkerne omkring. Vi fandt priserne på hotelværelser, til at være skyhøje og slog i stedet teltet op på en "campingplads" lidt uden for Arches Nationalpark.

Prisen for en teltplads er 8$, som skal lægges i en konvolut udfyldt med navn, i postkassen ved indgangen. Pengene går til at opretholde nationalparkerne og naturområderne omkring. Det kræver ingen reservation og vi mødte ikke et eneste menneske på pladsen. Der er ingen ansatte, blot opsynsmænd der kigger forbi i ny og næ. Vi har aldrig mødt dem.

Efter en billig overnatning, forkælede vi os selv, dagen efter, med en telt-opgradering. Fra camping til clamping, overnattede vi i et luksus telt på Moab Under Canvas. Nøj det var lækkert!

Læs også: USA - Clamping hos Moab Under Canvas


En 8$ teltplads med bordbænkesætInformation & Tips

  • Vejvisning: Nationalparken har ingen konkret adresse. Vi skrev "Arches Nationalpark" i søgefeltet på Google Maps, og fandt det uden problemer.

  • Rejser man i Juli og August, bør man komme ud af fjerene tidligt, for at undgå heden.

  • Køb et America The Beautiful Card ved indgangen, hvis man skal se mere end 5 parker.

  • Renoveringer kan gøre at parken lukker tidligt i bestemte tidspunkter, tjek www.nps.gov

  • Nærmeste Internationale lufthavn: Salt Lake City Airport

  • Nærmeste by er Moab, hvor man finder restauranter, butikker og tankstationer.

  • Mange aktiviteter foregår i og omkring arches nationalpark, opsøg byens turistkontor for information om riverrafting, zipline og ATV kørsel.

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com