Top 4 Flotteste Nationalparker i Utah

Utah har nogle af USA's absolut smukkeste nationalparker. Som en ekstra bonus, undgår man tilmed de store turistmasser, ved at tage turen til Utah.

Jeg havde ingen forventinger til Utah, da jeg knap havde hørt om staten før planlægningen af vores USA Roadtrip i sommeren 2017. Mildt sagt var jeg blæst bagover af Utah's imponerende nationalparker!

I forhold til nationalparkerne i Arizona og Californien, er der langt færre turister i Utah's parker. Her i blandt Canyonland Nationalpark, som vi stort set havde for os selv! Vi tilbragte en uge i Utah; dagene på at vandre parkerne tyndt og nætterne i et lille Walmart telt, for at suge så meget af Utah's natur til os som muligt.

Mine top 4 ynglings nationalparker i Utah er rangeret her:

4. Arches Nationalpark

Arches Nationalpark er med dens unikke kobberfarvede buer og klippe formninger, kendt fra flere store westernfilm. Naturstensbuerne kommer talrige og i Arches findes der over 2000! Desuden er Arches Nationalpark et af USA's absolut bedste steder at tage på stjernekiggeri, da området ligger øde hen for lys.

Vi tog på en dagstur til Arches Nationalpark, som jeg har skrevet detaljeret om her.

Hovedvejen til Arches med et udkigspunkt til højre

Hvor og hvornår? Parken ligger i det østlige Utah tæt på den charmerende by Moab, hvor der er rig mulighed for adventure aktiviteter som quadbiking og riverrafting. Hvis man har mulighed for, at tage både en dagstur til hiking og en nattur til stjernekiggeri - så har man skudt papegøjen.

Overnatning ved Arches: Et af de store highlights fra mit Roadtrip i USA, var at overnatte i et glamping telt hos Moab Under Canvas. De kombinerer udeliv med komfort, så man kan se stjernerne over de røde klipper, direkte fra en kingsize seng med en kop kakao. Hvis man hungrer efter byliv, har Moab flere hyggelige hoteller og restauranter.

Hike til The Double Arch: Her slap vi de indre legebørn fri. Man må nemlig klatre lige så tosset man vil på den enorme Double Arch, der udover at være en legeplads også er imponerende smuk. Ved turistkontoret kalder de turen et "hike", men det er nærmere en slentretur på små 5 minutter fra hovedvejen.

The Double Arch i Arches Nationalpark

2. Bryce Canyon Nationalpark

Kendt som Grand Canyons lillebror, er Bryce et smukt alternativ, hvis man vil slippe for turist mængderne. Det er svært at forstå parken ikke er menneskeskabt - man kunne let snydes til at tro nogen har pølset den op af ler. Bryce Canyon har de mest unikke klippespirer i finurlige former og i rødlige farver der kun bliver bedre af en solopgang. ;)

Bryce Canyon's Amphitheater

Hvor og hvornår? Bryce Canyon ligger i det sydlige Utah, med nærmeste by værende den charmerende Bryce. Her er der gode muligheder for overnatning, både på hotel og i telt. Solopgangen er uden tvivl det smukkeste tidspunkt, at se Bryce Canyon, der gør noget helt unikt for den røde kløft.

Rodeo i den lille by Bryce: I sommerens højsæson holder den nærtliggende farm, Ruby Inn, Rodeo-show, der var en en virkelig fed, autentisk oplevelse af USA's midtvest kultur. Vi var stort set de eneste turister, de andre tilskuere troppede op i ternede skjorter og cowboystøvler. Jamen også "howdy" til dig da.

At hike Peak-A-Boo Loop: Vandreruten er 9km lang og er vurderet til at være 'Anstrengende' af NPS.gov. Jeg klarede den med mine sofaben og generelt var ruten nem at navigere rundt på. Peak-A-Boo Loop er, som navnet afslører, en løkkeformet rute hvor man nærmest ikke kan fare vild. Som billedet til venstre viser, er ruten rimelig stejl og et par gode sko er et must.


Bryce Canyon var mit første kløft-hike og jeg bemærkede, at det er mere udfordrende at hike kløfter end bjerge. Man glemmer ofte med kløfter, at den sværeste del er at komme op igen. Så er man udkørt når man rammer bunden, kan der være laaaang vej op igen.

De smukke klippespirer ved Bryce Canyon

3. Canyonland Nationalpark

Canyonland minder mig om nogle af scenerne fra Løvernes Konge. Hvis det nu er svært at forstille sig, har vi genskabt en af scenerne på billedet nedenfor. I Canyonland er det især de enorme, dystre og dybe kløfter, der tager vejret fra en og med et areal på 1365 kvadratkilometer, er det nemt at føle sig bitte små.

"Det er min søn, Simba"

Hvor og hvornår? Canyonland ligger i det østlige Utah, kun et stenkast fra byen Moab og en anden nationalpark, Arches. Vi tog et par overnatninger i Moab og brugte en dag hver især til de to nationalparker. Vi ankom tidligt om morgenen og havde stort set parken for os selv, de første par timer.


Af alle parker jeg har besøgt i USA, har Canyonland uden tvivl, været den mindst turistede. Efter en helt dag i parken, kunne vi tælle de andre besøgende på to hænder. Det gør oplevelsen langt mere rå, når man ikke skal dele den med hundrede andre turister.

The Mesa Arch: Mesa Arch har man vanvittig udsigt over den østlige del af Canyonland Nationalpark. Mesa ligger på kanten af en 150 meters klippe, med frit fald på 365 meter ned i Buck Canyon - så hold godt fast. Jeg fik Jonas til at tage billedet foroven, hvor man næsten ikke kan se, at jeg er ved at dø af skræk over højden.

Island in The Sky: Et andet imponerende syn er 'Island in The Sky' hvor Colorado floden har skabt dybe kløfter i den røde jord. Der er fuldstændig øde, så langt øjet rækker og hvor kan man dog føle sig lille.

Udsigt over Island in The Sky i Canyonland Nationalpark

4. Zion Nationalpark

Og nu til Utahs park nr. 1 - Zion Nationalpark! Det siger en del om Zion, når den kan snuppe førstepladsen med så hårde konkurrenter. Zion ligger i en kløft og er omgivet af imponerende flotte klippevægge. Der er utallige smukke vandreture, både i den offentlige del og i Wilderness områderne. Den oplevelse der solgte mig Zion, var at hike kæbetabende smukke: The Narrows.

Flotte klippevægge ved The Narrows i Zion Nationalpark

Hvor og hvornår? Zion nationalpark ligger i det sydlige Utah, 3 timers kørsel fra Las Vegas og 1,5 time fra en anden nationalpark, Bryce Canyon. Hvis man ønsker at hike The Narrows, er det vigtigt at undgå månederne fra marts til maj. Her er vandstanden så høj, at det ikke er sikkert at hike.


Zion Wilderness: 87% af Zion Nationalpark består af et "Wilderness" område. Her skal man have Permits (tilladelse) til at hike. Det gør at området, er langt mere øde end den offentlige del og at man hiker på egen hånd og for eget ansvar.


Jeg har beskrevet detaljeret hvordan vi fik fat i permits til at overnatte i Zion Wilderness.

At hike The Narrows: Alt den ævl om The Narrows, men hvad drejer det sig egentlig om? Når man hiker The Narrows, vandrer / plasker / svømmer man sig igennem The Virgin River, mens flotte klippevægge tårner op på begge sider. Det ene øjeblik går vandet til sokkekanten, det næste til over navlen.

Det er muligt at hike The Narrows på to forskellige måder:

  1. Bottom to Top - Den nemmere version af ruten, hvor man går ind imellem klipperne så langt man kan og vender derefter om og går tilbage ad samme vej.

  2. Top to Bottom - Dette trek kræver Wilderness Permits og en overnatning i et medbragt telt undervejs. Det er kun muligt på dage, hvor vandstanden er lav nok, til at man kan komme igennem floden med alt sit grej.

Er The Narrows ikke en fryd for øjet?

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com