Et Møde med Tanzanias Stammefolk

I Tanzania bor der fredeligt 130 stammer, der har hver deres unikke måde at leve på.

Det var virkelig en oplevelse, at møde nogen, der har så anderledes en hverdag fra min egen og stadig kunne finde ligheder, have lange samtaler og grine af de samme tamme jokes. Især Masai stammen var let at komme i kontakt med, da flere lærer engelsk og de stolt fortæller om deres traditioner og levemåde.


På en rundrejse i Tanzania i August 2018 besøgte vi tre forskellige stammer, der alle er en smule underlige. Masai-folket der går klædt farverigt og hopper utrolig højt. Toga stammen hvor de ældre kvinder glædeligt vil sørge for, at få dig gift og Hadzabe der ryger lidt for meget weed og spiser rådt kød.

Line der lærer at flette en kurv

Den farverige Masai Stamme

Hos Masai stammen er der stor stolthed i, at kunne hoppe højt. Højden for en mands hop, kan betyde forskellen imellem en kone og ugift. Så affjedrede ankler er der altså damer i. Vi fik lov til at se deres kampdans, hvor både kvinder og mænd hopper med. Selvfølgelig skulle vi også være med, hvilket gav ømme lægge den efterfølgende dag.

Der var flere af mændene, som talte engelsk og vi fik en lille rundtur i landsbyen af hver vores guide. Min Masai-guide fortalte stolt, at han har to koner med hver deres hus, som han sover ved på skift. Flere koner giver også flere børn og selv havde han 42 søskende. En familie vælger ofte at sende halvdelen af deres børn i skole og den anden halvdel til at passe dyrene. Min guide var én af de heldige 21, til at få skoletjansten.Masai mænd der viser hvordan de laver ild

Alle de mange jokes

Vi fortalte også jokes. Vores tidligere Masai-guide fra Lake Natron var i hvertfald færdig af grin over min snak om monogami, kvinde rettigheder og de gennemsnitlige 1,7 børn. Han spurgte ind til hvordan min kæreste kunne “nøjes” med kun mig, og så måtte jeg sige, at jeg er rigelig besværlig til, at han kan overskue flere.

Her svarede han, at man heller ikke skal tage mere ind, end man kan magte og det var grunden til, at han selv er ugift. Han er en af de få fra Masai stammen, der går på universitetet og bruger derfor alt sin tid på at læse, tjene penge som guide og gøre hans mor skuffet over manglen på børnebørn.

Jordens kæreste barn læser alfabetet højt

Toga stammen

I forhold til Masai er Toga en lille stamme og ingen taler engelsk. Den stamme vi mødte, specialiserede sig i, at lave pile til bueskydningsjagt ud af gamle søm. Vi fik også lov at hjælpe damerne med, at kværne mel. Status: Nu er vi oppe på både ømme lægge og ømme arme.

Den ældste kone havde mange spørgsmål til os, som vores guide oversatte. Hun ville vide, om vi alle 5 var søstre, om vi var gift og om vi havde børn. Det blev et nej til det hele, hvor hun så sagde “Det kan ikke passe, når i er så smukke”. Hende kunne jeg altså godt lide.


Damen i midten prøvede at gifte os væk til hendes sønner

Den skæve Hadzabe stamme

Vi sluttede af med den mest bizarre, Hadzabe stammen. Hadzabe taler ikke engelsk og heller ikke Swahili. De har udviklet deres eget sprog, hvor de bruger klik lyde til, at kommunikere med. De er længere tilbage i udviklingen end de to andre stammer, for de lever stadig af at jage med bue og pil. Derudover spiser de stort set kun råt kød, som jeg måtte takke nej til, da de gav mig tilbudet om en bid.

Vi ankom til Hadzabe stammen 05.30 om morgenen, for at tage på jagt med dem. De starter som regel jagten ud med, at ryge en masse weed. Vores besøg var ingen undtagelse. I løbet af jagten var der også indlagt ryge pauser og vores guide forklarede os, at de er skæve det meste af deres liv. Nu giver det også mere mening, hvorfor de er i så vanvittigt godt humør.Hadzabe stammen starter morgenen ud med fed inden jagten går ind

Arrangeret af AdventureDK & Gladys Adventure


Ligesom alle vores andre oplevelser i Tanzania, var mødet med stammerne en del af en 14 dages grupperejse til Tanzania Safari & Zanzibar med AdventureDK. Rejsen blev udført af Gladys Adventure, som er den lokale samarbejdspartner i Tanzania. En vildt fed tur, der virkelig kan anbefales!

Næste opslag fra Tanzania: Rejsen går til Paje, Zanzibars Paradis

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com