Safari dybt i Ngorongoro Krateret

600 meter dybt i Ngorongoro krateret lever flere hundrede af Tanzanias dyrearter.

Ngorongoro krateret var for mange år siden en vulkan, som gik så kraftigt i udbrud, at den kollapsede og skabte til et enormt hul i jorden. I dag lever flere tusinde vilde dyr på bunden af krateret, hvor der kan nævnes elefanter, flodheste og næsehorn som de største.

En overnatning i krateret var den første safari oplevelse på en 14-dages grupperejse med rejseselvskabet AdventureDK i August 2018. Jeg vidst ikke hvad jeg skulle forvente, men det var nok ikke at blive road-blocked af gnuer og få stjålet bananer fra en bande af bavianer.

Koldere end I Danmark

Det er underligt at sidde i Afrika, pakket ind i tæpper og med varm kakao på tragt for at holde varmen. Campen i Ngorongoro var fuld af mennesker i vinterjakker og hiking støvler. Og så var der os, i safari shorts og en kæk bøllehat, som ikke helt var tilpasset kraterets lave temperaturer.

Campen ligger på kanten af krateret, men der kommer stadig vide dyr forbi om natten og vi måtte derfor ikke, gå på toilet efter mørkets frembrud. Så skal man tisse, er det enten i en flaske eller med måsen ud igennem lynlåssprækken på teltdøren. Vi hørte ingen dyr om natten, men på højlys dag kom over 30 bavianer spurtende over pladsen med tyvekoster fra køkkenet.

På safari dybt i krateret

Vi stod op før solopgang og tog på safari 600 meter nede i krateret med temperaturer langt højere end den foregænge nat. Fordi krateret er relativt småt i forhold til antallet af dyr, skal man ikke køre længe, før man støder på de næste. Krateret huser over 25.000 dyr, der må deles om den kun 20km. lange krater.

Vi har set zebraer, gnuer, bøfler, elefanter, næsehorn, vortesvin og gazeller, og ofte stod de tæt sammen. Vi så også løver, men de var ikke en del af gruppen. Sådan er det vel, når man prøver at æde de andre.

Jeepens tag kunne skubbes op, der skabte en konge udsigt over sletterne og de mange dyr. Der blev ikke sagt meget andet en "Wow" og "Prøv lige at se". Det er også svært at få en samtale op at køre, der er mere spændende end at nyde synet af Ngorongoro.

En ensom elefant i gnu-mængden

Lavpraktisk om vores Safari i Ngorongoro Krateret

Jeg brugte oceaner af tid på at researche safari selvskaber i Tanzania, der kunne bringe os til Ngorongoro krateret og naturfænomenet Serengeti Sletten. Til sidst fik jeg kolde fødder, da vandrehistorierne om dårlige safari selvskaber er talrige. Lige fra scams, til nedprioteret dyrevelfærd og inkompetente guider.


Line og jeg bookede derfor en 14 dages grupperejse med AdventureDK til Tanzania Safari & Zanzibar der indeholdte de oplevelser vi ønskede. Turen kostede 14.990DKK og inkluderede overnatning, transport, 20 måltider, udvalgte aktiviteter og en privat guide, kok og teltopsætter.


AdventureDK's samarbejdspartner 'Gladys Adventure' stod for alt det praktiske på turen. Hvis man blot vil til Ngorongoro krateret, kan man booke det direkte igennem Gladys, der skræddersyer rejser i Tanzania. Jeg havde en utrolig god oplevelse med både AdventureDK og Gladys Adventure, der begge varmt kan anbefales. Vores guide Hillary var fantastisk og oplevelserne var over mine vildeste forventninger.

Næste opslag fra Tanzania: Serengeti Savannens Vidunder Dyr

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com