Lake Natrons Modige Flamingoer

Tanzania's Lake Natron huser 2.5 mio flamingoer med en aktiv vulkan som nabo, der kan gå i udbrud når som helst.

I det nordlige Tanzania findes den brandvarme sø Lake Natron. Søen har fået sit navn, pga. de store aflejringer af natron, der skaber en pH værdi på over 9. For at spice det yderligere op, er Lake Natron nabo til flere vulkaner hvoraf den ene er aktiv. Vulkanen er sat til at gå i udbrud - ja, faktisk når som helst.

Det stopper ikke 2,5 mio flamingoer i at opholde sig ved Lake Natron og det stoppede heller ikke os, da vi besøgte søen på en rundrejse i Tanzania August 2017. Vi var helt rolige med situationen, indtil vi om natten oplevede et jordskæl - for var det mon nu vulkanen gik amok?

Solopgangen over Lake Natron med vulkanen i baggrunden

En lang køretur med African Massage

Turen er gået til, hvad vores guide kalder, “The real Africa”. Her løber der vilde zebraer, giraffer og gazeller langs vejen - og så er der gratis afrikansk massage. I forhold til svensk massage, foregår afrikansk massage i en jeep på en bumpet vej, hvor man kastes rundt i sæderne. Det er i hvert fald, hvad vores guide kalder det.

Køreturen fra Mta Wa Mbu til Lake Natron snoer sig igennem det mere uberørte Tanzania. Her er der kun få andre biler og turismen er meget begrænset. Selvom køreturen føles som en bumpet off-roader, gør udsigten til vidtstrakte sletter, frit dyreliv og farverige Masaistammer turen til en oplevelse.


En flok Zebras i savanne græsset

Solopgangen over Lake Natron

Vores guide, Hillary, hev os op før solen stod op og fanden fik sko på - tids nok til at se solopgangen over Lake Natron. Når vi i mørket lyste rundt med lommelygten, kunne man af og til fange genskæret i et par øjne.


Området omkring Lake Natron er Masai territorie, så vi fik hjælp af en lokal Masai-mand, der fortalte om søen og vulkanen. Han fortalte at de bruger søen til at navigere med, når de går til Kenya for at handle. Det tager ham 3 dage at gå til Kenya, hvor han couch-crasher ved nabostammerne på vejen. (Det er måske nærmere et skind på jorden)


Ud over Masai stammen er Lake Natron er også hjem til 2.5 millioner flamingoer. De har længe været en truet dyreart i Tanzania, men ved Lake Natron stortrives de. Der er flere forskellige slags flamingoer i både hvide, grå og lyserøde nuancer.Selvom det var overskyet var solopgangen virkelig flot

Vandfald og naturligt boblebad

Om eftermiddagen tog vores søde Masai-guide os med på en vandretur igennem kløfter, til et helt unikt vandfald. Det var et lettere krævende hike, hvor vi skiftevist skulle gå igennem rindende vand og på stenene ved kløftens sider. Selvtilliden dalede lidt, da en 8 årig Masai-knægt kom spurtende igennem kløften med overskud til, at genne 25 geder med sig. Så sej en bjergbestiger er jeg alligevel ikke.


For at komme til “Det naturlige boblebad” måtte vi kravle under en træstamme, der sad i spænd mellem klippevæggene over den lille flod. Vi havde ikke samme motorik eller ynde som de lokale, så det gav et godt show, indtil de til sidst fik ondt af os og hjalp os over. Jeg er noget mere fan af afrikansk boblebad end jeepens afrikanske massage.Mine 4 dejlige rejsemakkere

At bo på Lengai Safari Lodge

Vi overnattede i telt i to nætter på camping pladsen Lengai Safari Lodge, der har verdens mest fedtede pool, men også en vanvittig udsigt fra lounge området over restauranten. Det sure med det søde ikke? Det er vigtigt at lyne teltdøren helt ned, hvis ikke man vil ligge i ske med en afrikansk slange. De synes det er så hyggeligt, at dele varme, men det er ikke helt gengældt fra min side.


Ligesom alle vores andre oplevelser i Tanzania, var Lake Natron en del af en 14 dages grupperejse til Tanzania Safari & Zanzibar med AdventureDK. Rejsen blev udført af Gladys Adventure, som er den lokale samarbejdspartner i Tanzania. En vildt fed tur, der virkelig kan anbefales!Næste opslag fra Tanzania: Safari dybt i Ngorongoro Krateret

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com