Dar Es Salaam - 1. Stop i Tanzania

Tanzania's største by Dar Es Salaam var vores første møde med det østafrikanske land.

Lines og mit afrikanske eventyr startede ud med 2 dage i Tanzanias storby Dar Es Salaam. Hvad vi havde forventet, er jeg ikke sikker på, men vi er begge positivt overrasket over hvor pæn, nymoderne og sikker byen føles.


Omkring vores fine hostel, Hunch Backpackers, ligner området lidt Miami med brede veje og fine palmetræer. De ansatte på hostellet er de sødeste folk, der endte med at bruge deres nat på at jagte luskede frisører med os - det uddyber jeg senere.

Palmetræer i Dar Es Salaam

Er vi overhovedet i Afrika?

Måske det var lidt naivt, at forvente løver og elefanter lige fra landingsbanen, men jeg havde dog ikke forventet en så pæn og nymoderne by, lige i hjertet af Afrika. Vi brugte dagen på at gå gaderne tynde, mens de lokale venligt hilste “Mambo!” når de så os.

Vi har højst oplevet, at tanzanierne har grinet lidt af os. Det er måske en underdrivelse, for vi har oplevet flere lokale, der knækkede sammen af grin. Lige fra securitymanden i lufthavnen der forsøgte, at læse Lines mellemnavn op, til en fyr på motelcykel der fangede os i, skrigende, at springe til side fra en bil. De sippede piger fra vesten har været dagens joke i Dar Es Salaam.

Udsigten ved stranden tæt på hostellet

27.000,-? Det er billigt!

Vi startede dagen ud med, at hæve 400.000,- i kontanter. Ja det lyder af meget, men jeg har stadig flere millioner på kontoen. Man blinker lige en ekstra gang, når de forlanger 27.000 for en middag, men omregnet til 75,- er det egentlig billigt for 2.

Vi hævede faktisk så mange penge, at pungen ikke kunne lukkes og vi var derfor nød til, at skulle tilbage og lægge en del i rygsækken.

Burger cafeen "Burger 53" der smager himmelsk!

Nu med ægte Afrikaner fletninger - eller hvad?

Et hår-drama har faktisk været højdepunktet på Dar Es Salaam turen. Ser i, Line og jeg forelskede os i afrikanernes box-braids frisure, så vi skulle naturligvist have det samme. Efter en snak med receptionisten, fik vi hende overtalt til at lave det på os. I byen fandt Line ekstension, men guess what - det bugner ikke ligefrem med blondt ekstension i et land fuld af afrikanerne.


Tilbage på hostellet gik receptionisten igang med Lines hår, imens security manden gik med mig tilbage til markedet og fandt blondt hår til 60.000. Desværre var det både det forkerte hår og til en overpris, så receptionisten var rasende. Hun spurgte mig: “Was she black?”, det måtte jeg nikke ja til, “Then she should have known better”.


Så i nattens bulder mørke kørte Line, receptionisten, vores security mand og mig selv, ud for at skælde en snydepels af en frisør ud. Da vi ankom var butikken lukket (Hun er sikkert rejst til Spanien, for at leve sine dage for mine penge). Både receptionisten og security manden havde efterladt hostellet og vi var derfor nød til, at komme op med en dæk historie til deres chef, da vi kom tilbage.


Klokken var 03.00 inden Lines hår var færdig, jeg fik aldrig lavet mit og dagen efter gjorde fletningerne så ondt, at Line også tog hendes ud. Nøj det var dumme penge.

Beklager kvaliteten men det blev taget i en slutspurt

Hvorfor til Dar es Salaam?

Der er en speciel grund til, at vi startede rejsen i Tanzania ud med to dage i Dar es Salaam. Alternativt kunne vi jo bare, være fløjet direkte til Kilimanjaro og mødtes med gruppen fra AdventureDK. Grunden er, at vi kunne spare penge på flybilletter. Dar es Salaam er en langt større lufthavn end Kilimanjaro og med et enkelt stop i Dubai kom vi hele den lange vej fra Danmark til Dar es Salaam enkeltvejs for "kun" 2200kr.

En enkeltvejs indenrigsbillet fra Dar es Salaam til Kilimanjaro slap vi 240kr. for, med flyselskabet Fastjet. Havde vi i stedet købt en billet fra Danmark til Kilimanjaro skulle vi igennem to længere stop og betale 4400kr. Jeg tager gerne to dage i Dar Es Salaam, for at spare et par tusinde igen.

Vi boede på et skønt hostel ved navn Hunch Backpackers, der både serverede morgenmad, aftensmad og hentede os i lufthavnen!


Næste opslag fra Tanzania: På Besøg i Landsbyen Mto Wa Mbo

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com