Togtur på Sri Lanka - Colombo til Galle

At rejse med tog på Sri Lanka, er den smukkeste måde at komme fra A til B. Her kan man hænge ud af togdøren med de lokale, alt imens palmetræerne suser forbi.Har man overhovedet været på Sri Lanka, hvis ikke man har hængt ud af et tog? Det er i toget man møder de lokale, ser landskabet ændre sig og lærer at personligt rum, ikke nødvendigvis er en ret. Oveni at være en oplevelse i sig selv, koster en togbillet tæt på ingenting.


Udover at være mit første land i Asien, var Sri Lanka også min første backpacker tur og oven i hatten den første gang jeg rejste alene. Af alle tre grunde har Sri Lanka en særlig plads i mit hjerte. Selvom rejsen mange gange var overvældende, lærte jeg så utrolig meget.

På vej med toget fra Colombo til Galle

Ankomst til Colombo, Sri Lankas Hovedstad

Første møde med Sri Lanka var i Negombos lufthavn. Hvor lufthavne normalt boomer med tax-frit slik og alkohol, er det på Sri Lanka de hårde hvidevare, der har taget. Vaskemaskiner, tørretumbler og køleskabe er proppet ind, hvor end man kigger. Jeg havde svært ved at finde kildevand, men en Mieles vaskemaskine kunne jeg få kastet i nakken!

Lufthavnstransport: Der er flere måder at komme fra Vaskemaskine-Mekkaet til Colombo's centrum. Bussen tager over en time og er klart den billigste mulighed. Taxa er det nemmeste, men risikoen for at betale overpris, er nærmest uundgåelig. Jeg valgte istedet Uber, der koster omkring 45 DKK og tager ca. 45 minutter.

Jeg nåede kun lige ind i bilen før chaufføren udbrød: "Madam you so young, you travel alone? You married? Where you husband, he at work?" De 45 minutters kørsel ind til byen blev VIRKELIG lange, da min chauffør prøvede, at sætte mig op med alt fra hans bror til venners kollegaer.

Bunkyard Hostel i Colombo

Overnat på Bunkyard Hostel, Colombo

I følge mig er Colombo en kaotisk by uden den store charme. Jeg havde brug for, at sove den lange flytur ud og derfor brugte jeg en enkelt nat i Colombo. Lige så lidt jeg brød mig om Colombo, lige så glad var jeg for Bunkyard Hostel. Jeg var både træt og overvældet, da jeg ankom til Bunkyard, så det var skønt at kunne bestille aftensmad og snacks, uden at skulle forlade hostellet.

For kun 33 DKK pr nat. var Bunkyard Hostel virkelig en god start på min Sri Lanka rejse!

Med tuktuk på vej til togstationen

Med tog fra Colombo til Galle

Dagen efter gik turen til togstationen, hvor planen oprindeligt var at gå de få km. fra Bunkyard Hostel. Hvert minut hørte jeg dyt hornet, efterfuldt af: "Tuk Tuk, Madam?" Jeg endte med, at tage liftet og betale de 6 kr det kostede.

Nu nævnte jeg før at Colombo er hektisk, men togstationen er i en crazy-league for sig selv. Det er derfor smart at have en idé om, hvad man skal på forhånd. Ca. togtider kan ses på denne hjemmeside. Jeg fandt billetboden, hev den store check frem og betalte de 8 kr. en togbillet på 2. klasse kostede. Der er ingen 1. klasse på toge i sydgående retning fra Colombo, men skal man østpå til f.eks. Kandy, er det en mulighed.

Lige meget hvilken klasse man køber billet til, er toget godt fyldt og personligt rum gjort til en luksus. Toget var så proppet at jeg stod op den første halvanden time, indtil det føles som mine knæ blev smidt på bænken og skinneben og lår groet sammen til ét. Da et par fra Schweiz tilbød, at jeg kunne sidde på skødet af dem, takkede jeg ja og ignorerede hvor fucked up det er, at sætte sig på fremmede mennesker.


En af de forbipasserende togstationer på vejen

Den hyggelige kystby Galle

Efter 1,5 time stående i toget og 1 time siddende på en schweizisk par, ankom jeg til den gamle by Galle på Sri Lankas sydkyst. Der er en verden til forskel på kaotiske Colombo og hyggelige Galle. Bygget er portugiserne er Galle den eneste slentrevenlige by, jeg besøgte på Sri Lanka.

Ud over det ikoniske 350 år gamle fort, bugner Galle med kunst gallerier, boutique hoteller og små butikker. Generelt var der en afslappet stemning i Galle, med tid til at nisse rundt i de fine gader med en is i den ene hånd og kameraet i den anden.

Et super fint sted at overnatte i Galle er Pilgrims hostel, der ligger central og har en restaurant koblet til hostellet.


Indgangen til endnu en mundvandsløbende restaurent

Næste opslag fra Sri Lanka: Palle Alene på Sri Lankas Sydkyst

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com