Det rå Sigiriya og The Lion Rock

I det nordlige Sri Lanka findes Løveklippen og den historiske by Sigirya, svøbt i råt natur og med elefanter gående frit på gaderne.

Unescos Verdensarvsliste har for længst gjort plads til Sri Lankas Løveklippe. Stenen skyder 200 meter op fra det tropiske landskab og gemmer en hemmelighed på toppen. For 1500 år siden blev klippen hjemsted til et kongerige og ruinerne findes på toppen endnu.

Jeg har boet tre dage i den lille by Sigirya, i det nordlige Sri Lanka. 2 af morgener er jeg vågnet til et abe skænderi, der fandt sted lige uden for mit værrelse. Ud over at være hjemsted for mange dyr, er Sigiriya en historisk by med fantastiske templer og ruiner.

Solopgangen fra Pidurangala Rock

Bestig Pidurangala ved solopgang

Den eneste dag jeg ikke vågende til et abe skænderi, var da jeg vågnede før dem. Klokken 04.00 ringede vækkeuret, hvor et par piger og jeg sprang på ladet af en truck og kørte mod Pidurangala rock. I bældmørke besteg vi bjerget i løbet af en times tid. Fra toppen af Pidurangala havde vi den flotteste udsigt over Løveklippen, imens morgensolen farvede himlen lyselilla.

Alt var lyst op, da tiden var inde til, at vandre ned af bjerget igen. For første gang så vi de sten, vi havde klatret på på vej op og jeg har absolut ingen anelse om, hvordan det lykkedes os uden skræmmer. Det tog os dobbelt så lang tid, at komme ned igen som op. Måske en pandelampe havde været en god ide?

Jeg betale for transporten igennem hostellet + 19 DKK, der betales ved indgangen som en 'donation'. På Sri Lanka har de det hyggelige begreb: "Mandatory Donation", hvor der ikke findes en entrepris, kun tvungen donation ;). God gammeldags, frivilligt tvang.


Til højre ses de sten, vi på mystisk vis er kommet op ad i bældmørke

Løveklippen, Lions Rock, Sigiriya Rock

Kært barn mange navne, ikke?

Løveklippen, en af Sri Lankas største turistattraktioner og grunden til at mange rejser nordpå til Sigiriya. For at nå toppen af den 200 meter høje klippe, skal man først op ad 1200 trappetrin. Turistkontoret anbefaler ikke gangbesværede at gå turen, da den er fysisk anstrengende.

At udforske de gamle ruiner, kan nemt stjæle flere timer fra programmet og derudover bør man sætte tid af til at nyde den vanvittige udsigt. Entreprisen for at opleve Løveklippen er ca. 200 DKK pr mand.

Solopgangen over Løveklippen

Dagsturer fra Sigirya

Sigirya er et godt sted, at base sig selv, når man vil opleve det nordlige Sri Lanka. Ud over de obligatoriske attraktioner i Sigiriya, kan man nemt tage dagsturer til Nationalparker, templer og gamle ruiner.

Elefantsafari i Minneriya Nationalpark: Som beskrevet i opslaget her, er Sigiriya kun en times kørsel fra elefantparadiset Minnerya Nationalpark. Men støder generelt på mange elefanter i Sigiryas dagligdag, men vil man se dem i hobetal, i naturlige omgivelser og med dyrevenlige guider - så må turen gå til Minneriya Nationalpark.

Dambulla Hule Templet: Kun 20 minutter fra Sigirya, findes en af Sri Lankas større byer, Dambulla. Her kan man opleve endnu et tempel fra UNESCOs verdensarvsliste: The Golden Temple. Udover det tre etager høje tempel vrimler stedet med aber.

Templer i kongebyen Anuradhapura: Anuradhapura er kendt for sine historiske UNESCO templer, stupaer og Buddas træ. Anuradhapura er en tidligere kongeby, hvor mange af bygningerne er fra 400 før vor tid. Det enorme areal på 90 km2, kræver at man sætter hele dagen af + halvanden time til transport.

I Anuradhapuras kongeby

Overnatning i Sigiriya

Jungle Vista Backpackers & Cassandra Culture Resort

Jungle Vista Backpackers $: Alene hostellet i Sigiriya var en naturoplevelse! Jungle Vista Backpackers er omgivet af smuk natur, med aber i baghaven og tusser i badet. Hostellet tilbyder mad tre gange dagligt, et utal af fællesaktiviteter og yoga både morgen og eftermiddag. Som solo-rejsende var Jungle Vista et perfekt sted, at møde andre. I fællesrummet finder man en stor tavle, hvor alle udflugterne er skrevet op. Det kræver kun, at man skriver sit navn på tavlen og så går turen ellers til elefantsafari, Lions Rock, Pidurangala - you name it. Pris pr nat: 40 DKK.

Cassandra Culture Resort $$$: Den sidste aften blev jeg dog mættet af junglelivet og flyttede ind på Cassandra Culture Resort. Billederne på hjemmesiden viser et middelmådigt hotel, men i virkeligheden var det ren luksus! (Taget i betragning jeg kom direkte fra junglen). Mit dobbeltværelse var inklusiv et badekar med direkte udsigt til The Lions Rock. Skid hul i budgettet - det var alle pengene værd! Pris pr nat: 409 DKK.


Billede af Jungle Vista Backpackers

Næste opslag fra Sri Lanka: Elefantsafari i Minneriya Nationalpark

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com