Palle alene på Sri Lankas Sydkyst

Den naturskønne kystby Kathaluwa er gået turisternes næser forbi. Hvis man vil have Unawatunas skønhed, uden at dele den med andre, er Kathaluwa 'the place to be'.


Kathaluwa er en 30 minutters togtur væk fra Galle og er perfekt til strand og afslapning, uden turist masserne fra Unawatuna. Udover at have stranden for sig selv, er hotel priserne også betydeligt lavere. Byen har en lille togstation, der gør det muligt, at tage på dagsture til Galle og Unawatuna.


Savner man ikke summen af hollandsk og klipsende Minolta kameraer? Nej, nej det gør man egentlig ikke. Jeg brugte en uge i hyggelige Kathaluwa og havde en kokosnød i hånden længe nok til håndfladerne blev rug.

Min SOS tuk tuk mand

Transport til og fra Kathaluwa

Kathaluwa har så afslappet en stemning, at man hurtigt, kan bilde sig selv ind man er langt fra alt. Det er nu ikke tilfældet og Kathaluwas togstation gør det muligt, at være i Galle 30 minutter senere. Efter kun 4 timer i tog, befinder man sig i Negombos lufthavn.

Ud over det klassiske tog, er det også muligt at tage Tuk Tuks til nærtliggende byer. Finder man en rar tuk tuk chauffør, kan man spørge efter hans nr. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg ringede til ham gutten på billedet ovenfor, for at bringe mig hjem, fra hvor end jeg var havnet.


Solnedgangen fra Kathaluwa togstation

Overnat på Kabalana Hotel By Ceilao Villas

Jeg må indrømme, at ugen i Kathaluwa ikke blev oplevet på backpacker manér. Jeg boede på Kabalana Hotel, der ligger ved kysten og huser 6 fine værelser, med et privat UDENDØRS bad! Da jeg var på Sri Lanka i sommerens monsunregnsæson, oplevede jeg flere gange, at være i bad, samtidig med at regnen stod ned på badeværelset.

En anden spøjs oplevelse med det udendørs bad, var de håndsæbe glade aber. Vi fik med garanti, stjålet håndsæben om natten, hvis ikke den blev forsvarligt låst inde. Kabalana Hotel var den ultimative afslapning og et værelse på dette luksus hotel inkl. morgenmad koster omkring 520 DKK.


Det lækre udendørs bad på Kabalana Hotel

Unawatuna Beach

Jeg har efterhånden nævnt et par gange, at Kathaluwa er et mere ukendt alternativ til dens kendte storesøster Unawatuna. På trods af turistmængden, er Unawatuna stadig en dagstur værd og vi kom let dertil med tuk tuks i løbet af 15 minutter. Det er også muligt, at tage toget til Unawatuna togstation og gå de resterende 2km. til stranden.

Wijaya Beachswing: Et af højdepunkterne på dagsturen, var at klatre op på en kokospalme, tag fat i et reb og svinge sig ud over vandkanten. Jeg var en skræmt fugl på vej op ad palmen, men heldigvis er gutterne der "ejer" palmen, rigtig søde til at hjælpe.


Unawatuna Beach er kendt som en af Sri Lankas bedste

Bådtur til Snake Island

Pigerne og jeg tog på en dagstur fra Kathaluwa til Snake Island med selvskabet Sailanka. Først sprang vi på toget til Galle. Igen måtte den store pung heves frem, for at betale 3 kr. for togbilletten.


Det er ikke muligt, at gå om bord på Snake Island, der består af klipper, så "vi" slog anker ved siden af. På båden fik vi mulighed for, at smage en masse forskellige Sri Lankanske frugter, der kommer i spravlende farver og former.

Bådturen var relativt pricy, men som nævnt før var ugen i Kathaluwa ikke på backpacker budget. Formålet med ugen var at tage et kursus ved firmaet Pangea, hvor vi bl.a. lærte om fotografering og billederedigering. På kurset mødte jeg 8 andre skønne piger, hvor jeg valgte at rejse videre med den ene til Sigirya.


Pigerne fra Pangea kurset

Næste opslag fra Sri Lanka: Det rå Sigiriya og The Lion Rock

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com