Postkort fra Maya Templerne i Tikal

En perle i Guatemala er Maya ruinbyen Tikal, der i dag er hjem til regnskovens brølaber.


Godt gemt i Guatemalas regnskov findes min absolut ynglings Maya ruinby - Tikal. Sammenlignet med mange af Mexicos ruiner, havde jeg flere af Tikals ruiner helt for mig selv! De få turister giver plads til et mangfoldigt dyreliv, så forvent at høre støjende brølaber.

Tikal er isoleret fra de andre backpacker hotspots i Guatemala, men da jeg ankom fra Belize, var det et perfekt stop. Jeg rejste alene i Guatemala og selvom Tikal var turistmager, mødte jeg de rejsemakkere jeg tilbragte resten af ugen med - lige midt i junglen.


Tikal er en af de få ruiner man må klatre på

Jungle Templerne & Det Vilde Dyreliv

Midt i Guatemalas regnskov

Som brokkende beskrevet i mit opslag om Mexicos Maya ruiner, har jeg set ALT for mange ruiner. Alligevel tog jeg turen til Tikal i Guatemala for, at se min 7. ruinby.

Tikal skiller sig ud fra andre ruinbyer pga. det vilde dyreliv og dens vanvittige placering midt i regnskoven. Jeg så både tukaner, parakitter og brølaber. I Tikal må man klatre på ruinerne og mængden af turister er langt lavere end f.eks. Chichen Itza.


De fleste ruiner kan man få helt for sig selv

Solnedgangstur vs. Dagstur

Hvilken tur er bedst?

Tager man på en guided tour til Tikal, er valget imellem en dagstur og solnedgangstur. Mit valg faldte på solnedgang af dovenskab. Efter en lang rejsedag fra Caye Caulker dagen før, magtede jeg ikke at stå tidligt op. Solnedgangsturen starter fra Flores klokken 12.00.

Dovenskaben til side, Tikal er smuk ved solnedgang. Vi besteg Templo IV og sad den sidste time og nød udsigten. Dyrelivet bliver mere aktivt, når mørket falder på, så forvent at brølaberne giver et nummer. Eneste minus ved solnedgangsturen, er den begrænsede tid.

Jeg tog på en guidet solnedgangstur med Amigo Hostel i Flores.


Udsigten fra Templo IV er fantastisk til solnedgang

Amigos Hostel i ø-byen Flores

Hvor skal man overnatte?

Den nærmeste turistvenlige by til Tikal ruinerne er brostensbelagte Flores. Midt i Petén Itzá søen ligger den farverige ø-by og er det bedste sted, at bosætte sig som backpacker. Der er mange hyggelige restauranter og sociale hostels, hvor man nemt møder andre.

Hostal Los Amigos er et af de bedste hostels, jeg nogensinde har boet på. Hostellet er kæmpe stort og rummer også en restaurant og et rejsebureau. ALT kan bestilles igennem hostellet. De arrangerede udflugten til Tikal templerne og min transport videre. Amigos er luksuriøst efter hostel standarter og koster fra 70kr. og op.

Den hyggelige gade udenfor Amigos Hostel

Praktisk om Tikal Ruinerne

Hvad er vigtigt at vide?

  • Tikal ligger i Regnskoven og kræver derfor en del transport tid at nå. Fra Flores tager køreturen ca. 2 timer.

  • Entreen til Tikal er 140 kr + ca. 85 kr. til Amigos Hostel for transport og guide.

  • Der er ingen hæveautomater i Flores (eller Tikal). De fleste shuttlebusser er søde til at stoppe ved en hæveautomat inden øen.


Næste opslag fra Guatemala:


0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com