Surfing i Panamas Stillehavsby: Santa Catalina

Nuttede gadehunde, øhopping ved Isla Coiba og en nat på et forladt hotel mærkede surferbyen Santa Catalina fast på min hukommelse.


Santa Catalina er en sovende fiskeby ved Panamas stillehavskyst, der byder på verdensklasse surfing og øhopping til fjerne øer. De få turister som magter den besværlige bustur, kan nøjes med at dele paradisset med et par strandhunde.

Byen er lille og primitiv på den mest charmerende facon. Familie ejede restauranter, små hostels og dykkershops er alt hovedvejen består af. Har man brug for meget mere? Efter helvedets bustur ankom vi til et hotel med (hvad vi troede var) en valid booking bekræftelse. Little did we know - hotellet stod tomt på sjette måned.


Santa Catalina har flere sorte sandstrande

Surfing i Santa Catalina

Til surfere på alle niveauer

Bølgerne i Santa Catalina er kendt, som værende nogle af Mellemamerikas bedste. Det var her, jeg første gang sprang ustabilt op på et brættet.

For begyndere: Playa El Estero

Det ideelle sted at lære surfing (eller blot sluge saltvand i en time) er Playa Estero. Et surfbræt kan lejes på stranden for 5$ eller 30$ for en surf instruktør i en time.

For erfarne: La Punta

Nedenfor Hotel Santa Catalina findes La Punta, 'The Place To Be' for de hårde drenge. Sæsonen fra april-oktober er er strandens prime-time.
- OBS: Hæv penge inden ankomst. Der er ingen hæveautomater i Santa Teresa -


En hvid sandstrand, blåt vand og palmer - lækker lækker

Dagstur til Coiba Nationalpark

Denne ø-hoppende dagstur er alene grund nok til, at tage fra Danmark til Santa Catalina! Hvide sandstrande, krystalblåt vand og palmetræer er kun at beskrive øerne oppefra. Det er under havoverfladen at magien sker.

Her svømmer havskilpadder og rokker rundt med basser som hvalhajer og pukkelhvaler. For ikke at glemme de hundredevis af fiskearter, der dækker hele Flügger farvepaletten. Coiba Nationalpark består af 38 øer hvor alle, pånær én, er ubeboet.

Santa Catalina er generelt bøvlet at komme til og Coiba Nationalpark tilføjer kun til besværlighederne. Der går ingen rutebåde eller færger til øerne. Bedste mulighed er at aftale en rundtur med en bådmand på havnen eller booke en dagstur med et dykkerfirma.

- Jeg bookede en snorkeltour for 60USD med Expedition Coiba. -


Pga. den voldsomme bådtur til Isla Coiba, tog jeg ikke mit kamera med. Heldigvis kan GoPro fange lidt af skønheden.

Opskriften på en hyggedag i Santa Catalina

Sænk pulsen og fyld mavesækken


Spis på Pinguinos Café: Med placering på stranden og en italiensk kok bag roret, blev Pinguinos vores go-to spisested. For 10USD kan man få en friskfanget fiskeret, der går godt til en solnedgang.

Besøg smoothie-manden: Det hedder han ikke officielt, men frugtboden ved byens vejkryds laver smoothies og frugtsalater, der sætter mundvandet i gang.

Solnedgang ved Playa Santa Catalina: Det er svært at konkurrere med Mellemamerikas stillehavskyst om smukke solnedgange. Især Playa Santa Catalina kan noget lækkert for øjnene. Nyd udsigten og klap en gadehund uden rabies.

En af Playa Santa Catalinas smukke solnedgange

Storytime - Natten på det forladte hotel

"Excuse me madam, but the hotel has been closed for 6 months"

En absurd historie, men dog sand. Vi bookede os ind på et hotel 12 km. nord for Santa Catalina i rolige omgivelser, for at stresse af. Vi bad buschaufføren sætte os af i nærheden og gik 2km. over en mark i fælleskab med nysgerrige køer, for at nå hotellet.

Ingen mennesker ved check-in, restauranten eller andre steder. Værelserne var ulåste og da mørket faldt på, valgte vi det første og bedste. Morgenen efter blev vi mødt af en frustreret nabo, der på spansk udbrød, hvad fanden vi lavede der. Det viste sig at ejeren var bortrejst og hotellet stod tomt på sjette måned.

Vi lavede en special aftale med ejeren i telefonen og blev boende på det ensomme hotel med egen strand og tre søde vovser, som naboen gik og fodrede. Med 12km. til nærmeste butik, måtte vi dog blaffe os vejen frem og tilbage.


På trods af støv og spindelvæv, stod hotellet stadig smukt efter 6 måneders tomhed

Overnatning i Santa Catalina

Hvor skal man bo i Santa Catalina?

Den lille by kender ikke til resorts og hotelkæder. Til gengæld findes der hostels, Bed & Breakfasts og fine boutique hoteller. Byen er tilpas lille til, at placeringen ikke betyder det store.

  • $ Oasis Surf Camp Hostel: Et socialt hostel ved stranden, med egen restaurant og surfer instruktører. 15USD for en seng i fælles sovesal.

  • $$ Santa Catalina Hotel: Et af Santa Teresas pænere hoteller, ligger helt ned til La Punta surfstrand. Hotellet har en lækker pool og egen restaurant. Fra 80USD.


- OBS: Det er muligt at leje cykler i byen, der gør det nemt at komme rundt. -

Køreturen ser umiddelbart kort ud, men det kræver flere skift at komme til Santa Catalina

Transport til Santa Catalina

Hvordan kommer man frem og tilbage fra Santa Catalina?

Uden en lejebil, er der hovedsageligt 2 former for transport i Panama for backpackere: Offentlig transport og turist-shuttlebusser.


Fra Panama City: 6:5 timer

Ruten med offentlig bus starter på Albrooks busterminal i Panama City. Første strækning går til byen Soná, med busselvskabet Isidiro. Billetter kan købes for 11$ på stationen. Skift i Soná til en minibus mod Santa Catalina for 5$.


Fra David: 7-8 timer

Fra det nordlige Panama bliver turen besværlig - så hæng i. Skal man fra Boquete, Bocas Del Toro eller Costa Rica går der timeligt busser til David. Fra Davids Busterminal går første strækning til Santiago for 9$. Skift her bus til byen Soná for 2$. I Soná skifter man endnu engang bus med retning mod Santa Catalina for 5$.


Blev det for bøvlet? For den dobbelte pris kører selvskabet HelloTravel Panama turister direkte fra Boquete til Santa Catalina.


0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com