På Tempel Besøg i Anuradhapura

Den hellige kongeby Anuradhapura var Sri Lankas første hovedstad og de gamle templer kan dateres tilbage til 900 før Krist fødsel.

Anuradhapura er kendt for sine historiske UNESCO templer, stupaer og Buddas hellige træ. Det enorme 90 km2 areal er på Unesco's Verdensarvsliste og kræver flere dage, hvis man ønsker, at se alle ruinerne.

Jeg nøjedes med Anuradhapuras højdepunkter og besøgte den hellige kongeby som en dagstur fra Sigiriya. Med tildækkede knæ og en lejecykel rigere, fløj dagens timer hurtigt med tempelbesøg, søde munke og knap så søde aber. (Jeg vil gerne kåre Sri Lankas aber som jordens mest belastende).


På trods af templernes lange levetid, er de utrolig velbevarede

Anuradhapuras højdepunkter

Ruwanwelisaya, Sri Maha Bodhiya og Thuparamaya

Med kun en enkelt dag til at udforske Anuradhapura, er de tre ovenstående templer et must. Vi lejede cykler ved parkens indgang, der sparede os en masse tid på transport.

Sri Maha Bodhiya: Med sine 2000 år på bagen besidder Sri Maha Bodhiya titlen som det ældste historiske træ i verden! Buddah plejede eftersigende, at mediterer i skyggen af det store figentræ.

Ruwanwelisaya: Den runde ikoniske Stupa Ruwanwelisaya Dagoba er stadig benyttet af buddistiske munke, hvor myldertiden af turister og beddende lokale kan være intens. For at vise munkene respekt, bør man gå rundt om Ruwanwelisaya i urets retning. No joke.

Thuparamaya: Forside billedet på mange Sri Lanka guidebøger, er den hvide Thuparamaya med beskyttende stolper omkring. Denne stupa er mere end 2200 år gammel!


Der er opsat skilte med informationer om ruinerne, der gør det muligt at besøge området uden guide

... Nu med fromme knæ

At gå rundt om Ruwanwelisaya i urets retning, er ikke det eneste, man skal holde i mente, for at vise respekt i Anuradhapura. For at besøge templerne, kræver det at knæ og skuldre er dækket. Jeg medbragte et tyndt tørklæde, så jeg kunne klæde mig semi-fromt, uden at få hedeslag.

Derudover er det også vigtigt at tage skoene af, inden man træder ind på et helligt område. I 35 graders varme fik munkene et syn, de kunne grine af. En gruppe blegfede turister der med mig i spidsen, sprang fra skygge til skygge med klynkende jammerskrig.


Bittesmå lerskåle uden for en stupa

Anuradhapura som dagstur

De fleste backpackers vælger at bruge et par nætter i Anuradhapura, men da jeg havde et begrænset antal dage, nøjedes jeg med en dagstur. Entrebilletten til Anuradhapura koster 25$ og tog os igennem et museum, der forklarede kongebyens historie.

Templerne udforskede vi uden en guide, men der er et hav af tilbud, hvis man ønsker mere viden om området. Fra Sigirya til Anuradhapura kan man forvente en køretur på ca. halvanden time. Jeg delte en taxa med tre australske piger, jeg havde mødt på Jungle Vista Backpackers i Sigiriya, der endte med at koste 110 DKK pr. person for en taxa tur retur.


0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com