Nicaraguas Livlige Koloniby: Granada

Kan man overkomme de høje temperaturer, byder Granada på slentreture på hyggelige, borstensbelagte gader og en træhusfest med hundredevis af vanvittige backpackere.


Granada er en af Mellemamerikas ældste kolonibyer og et klassisk stop på Nicaraguas backpackerrute. Det vrimler med hostels, hyggelige caféer og farverige bygninger. Vi ankom til Granada en fredag, lige tids nok til endnu en vanvidsfest: The Treehouse Party.

2 dage i Granada er vel-ofret til at sidde lidt på café, købe souvenirs man senere hen fortryder og ellers bare hygge sig i en smuk by. Til de aktive er Granada et hop til at bestige vulkanen Masaya eller springe i en kayak på Laguna Apoyo.


Granadas bygninger dækker hele flügger farvepaletten

Aktiviteter i Granada, Nicagarua

Hvad kan man lave i Granada?

Gratis Walking-Tour: Fra De Boca En Boca Hostel, starter der dagligt en gratis walking-tour igennem Granada klokken 15.00. Her får man byens historie ind under huden og ser de vigtigste sights. Det er normalt at give guiderne drikkepenge til sidst.

Udsigten fra Iglesia La Merced: Fra toppen af kirken Iglesia La Merced, fåes byens bedste udsigt over Granada. Husk 1 USD til entré.

Shopping og Café hygge på Calle La Calzada: Her findes byens hovedvej for shopping, rejsebureauer, restauranter og natklubber. Vejen starter ved Parque Central og fortsætter ned til Granadas havnefront.

Bestig Masaya Vulkanen: For de aktive (ikke mig i denne omgang), kan man om natten bestige den aktive Masaya vulkan. Her lyser vulkanens lava op i mørket og giver en vanvittig udsigt.

Hop i en Kayak på Laguna Apoyo: Kun 30 minutters kørsel fra Granada ligger Nicaraguas reneste krater sø. Her kan man svømme, kayake og tage på smukke vandreture.Udsigten over Granada fra Iglesia La Merced

Træhusfest For Backpackere i Granada

Endnu én af Mellemamerikas vanvittige fester

Granada Treehouse Party følger lige i hælene på Sunday Funday om titlen som den mest VANVITTIGE backpacker fest. Festen åbner op hver fredag i højsæsonen på et Hostel højt oppe i træerne ca 10km. fra Granada. Det kræver gode lår for at hike til og fra festen. Jeg anbefaler bløde knæ, så slipper man for at kysse jorden på vej ned.

Billetter til Granada Treehouse Party kan købes på dagen ved The Townhouse Hostel for 5 USD. Det inkluderer entré og shuttles frem og tilbage fra Granada til The Treehouse Hostel. Træhus festen kører som regel rave tema med masser af neonfarver og billige drinks.


Et forvirrende øjeblik af Annesofie og jeg fanget af en fotograf til Granada Treehouse Party

Granadas Bedste Spisesteder

Hvor kan man spise godt og billigt i Granada?

Morgenmad $: Pasteleria Maria Elena

En hyggelig bageri / kaffebar med lækre bagels og kanelsnegle.

Frokost $: Gallo Pinto

En farverig café der serverer klassisk Nicaraguansk mad i en hyggelig gårdhave. De ansatte er super søde og så koster maden ikke spidsen af en jetjager.

Aftensmad $$: Pita Pita

Nu smider jeg den: Det bedste måltid jeg har fået i HELE Mellemamerika. Pita Pita kører 50% israelsk mad og 50% italiensk og det er fuldt ud acceptabelt at bestille både Pizza og baba ganoush.
Café Gallo Pintos hyggelige gårdhave

Hostel Overnatning i Granada

Hvor skal man bo i Granada?

Granada er et stop på alle backpackeres ruteplan igennem Nicaragua og derfor bugner byen af hostels til alle typer. Både de gode slags og de rædderlige.

De Boca en Boca: Et farverigt og hyggeligt hostel smækket ned i Granadas centrum. Hostal De Boca en Boca serverer gratis pandekager til morgenmad og en velkomstdrink om aftenen, der gør det nemt at møde andre backpackere.

Hostellet arrangerer transport, aktiviteter, gratis walking-tours, massage og andet. Fællessoveværrelser starter fra 56 DKK.

Hostal De Boca en Bocas reception

Transport til/fra Granada

Hvordan kommer man til Granada?

De fleste der flyver til Nicaragua lander i Managuas lufthavn. Managua er på ingen måde en sikker by, men heldigvis ligger Granada kun 50 minutters kørsel derfra.

Fra Managua Lufthavn til Granada: At tage offentlig transport fra Managua lufthavn kræver et busskifte i byens centrum. Busstationerne i Managua er IKKE sikre at opholde sig på. Jeg kan virkelig anbefale at bestille en shuttle med Geckotrails direkte til Granada for 15 USD.


Fra Leon til Granada: Samme som ovenstående. Offentlig transport fra Leon kræver et busskifte i Managua, der er værd at springe over. Geckotrails har lignende shuttles fra Leon direkte til Granada for 15 USD.


Fra Ometepe til Granada: Tag først en færge fra Ometepe til Rivas færgeterminal. Dernæst en taxa til Rivas busstation, hvorfra der går direkte, offentlige chickenbusser til Granada hver tredje time for 1 USD. For en mere behagelig rejse kan man tage en taxa direkte fra færgeterminalen til Granada for 25 USD.


Fra San Juan Del Sur til Granada: Billigste vej er med offentlig transport til Rivas (45 min). Her skifter man bus mod Granada (1 t 30 min) for 2 USD. Alternativt kan man tage en direkte shuttle med Geckotrails for 15 USD.Næste opslag fra Nicaragua: Cerro Nego: Vi Numsekælkede 70 km/t På En Aktiv Vulkan

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com