La Fortuna, Costa Rica - Vulkaner & Vandfald

La Fortuna er en mindre bjergby i Costa Ricas højland, omgivet af regnskov, vandfald, hotsprings og den ikoniske vulkan Arenal.

La Fortuna er af den type by jeg både elsker og helst vil tage afstand fra. Byen er bygget op på gringo-turisme og hver anden shop er et turistkontor. Men når jeg samtidig kan restaurant hoppe og se smuk natur uden at løfte en finger i planlægningen - jamen så lad en turist leve.

Tre dage i La Fortuna dækkede byens billigste højdepunkter, en dagstur til Rio Celestes blå vandfald, yoga i monzunregn og hostel-hygge på Selina. Overordnet set er La Fortuna et rart sted at komme over jetlaggen og opleve noget af Mellemamerikas mest karakteristiske natur i sikre omgivelser.

Downtown La Fortuna og dens mange butikker

La Fortuna: Perfekt 1. Stop i Costa Rica


Med en kort og direkte busrute fra Costa Rica’s hovedstad San José, er La Fortuna et overskuelig første stop på rejsen i Costa Rica.

Byens titel som natur-mekka, er ikke gået rejsenes næser forbi, der strømmer til La Fortuna med bøllehat og mavetasker. Går turen til La Fortuna med autentisk Costa Ricansk kultur for øje, rejser man skuffet derfra. La Fortuna er bygget op af hoteller, restauranter og tour agencies. Til gengæld kan man lægge bekymringerne på hylden og nyde naturen i en sikker og turistvenlig by.


Ved Rio Celeste floden

Top 5 Lavbudget Aktiviteter i La Fortuna

En lille to-do liste

Med så bredt et udvalg af aktiviteter er det kun fantasien der sætter grænser - eller i mit tilfælde budgettet. La Fortuna er ekstremt dyr og man kommer sjælendt på udflugter for mindre end 50 USD. For fattigrøvene er her 5 must-dos i La Fortuna:

1. Gratis Hotsprings: Selvom luksushotellerne har opkøbt de fleste varme kilder og lavet dem til entre-betalt wellness, findes der ét enkelt gratis hotspring. Her slapper de lokale af i den uforstyrrede natur. Vi tog en delt taxa for 25 DKK og aftalte et afhentningstidspunkt med chaufføren.

2. Reb Gyngen: Endnu en gratis aktivitet, er El Salto, der er et mindre vandhul med en tilhørende rope swing. På Selina Hostel, kan man leje cykler og være uafhængig af en chauffør.

3. Spis mad på Soda La Hormiga: Et af La Fortunas få low-budget, mad oplevelser er La Hormiga. Det er en virkelig hyggeligt cash-only biks der i Costa Rica typisk kaldes for ’Sodas’.

4. La Fortuna Waterfall: Ikke gratis, men for 18 USD er det en af La Fortunas billigere entré priser. Vandfaldet er et af byens ikoniske attraktioner og bliver godt besøgt af guidede ture. Det er ikke nødvendigt med en guide og man kan sagtens cykle eller dele en taxa dertil.

5. Arenal Vulkanen: Selve nationalparken er dyr at opleve og kræver som oftest en guide og 60 USD op af lommen. Vi fandt dog udkigspunkter af den tidligere-aktive vulkan fra flere steder i byen, samt på bådturen fra La Fortuna til Monteverde.

- OBS: Gem zipline og ridning til Monteverde, hvor der er mere værdi for pengene. -


Der findes mange smukke vandreruter omkring La Fortuna

Dagstur til Rio Celeste

Det krystalblå Rio Celeste vandfald

Rio Celeste har længe været på min bucketliste! Selvom køreturen fra La Fortuna runder 3 timer, er det bumleturen værd. Den blå flod snor sig igennem regnskoven, der er hjem til giftige edderkopper, slanger og den sjældne Mellemamerikanske Jaguar.

Af samme årsag bookede vi en guided tur. Kort inde i udflugten stoppede vores guide gruppen. Tværs over stien sad en giftig edderkop i sit spind. Havde han ikke sagt noget, var jeg vadet lalleglad ind i den.

Der er mange trappetrin i Nationalparken, men ellers er stierne fine at vandre på. Vandfaldet er naturligvis højdepunktet, der er ubeskrivelig smuk. Efter Rio Celeste kørte gruppen til en lille farm hvor vi spiste frokost og svømmede i en nærtliggende flod.


- OBS: Booket igennem Selina Hostel for 80 USD. -Vi tog på en guided tur til Rio Celeste

Overnatning i La Fortuna

Hvor skal man bo i La Fortuna?

Backpacker-kulturen er udbredt i La Fortuna med mange hostels at vælge imellem. Byen er tilpas lille til, at placeringen er irrelevant. Alt er tæt på alt.

Selina Hostel La Fortuna: En gammel kending efterhånden. Selina hostelkæden har endnu et skønt sted i La Fortuna. Hostellet har en pool, restaurant, køkken og deres eget tour-agency, som gør booking af aktiviteter pærelet. Ud over dormrooms har Selina også private værelser.

Hostellet arrangerer forskellige arrangementer, fester, yogasessions og filmaftener. Fælles sovesale starter fra 10 USD.


Selina Hostel i La Fortuna har en perfekt placering

Offentlig Transport til La Fortuna

Hvordan kommer man frem og tilbage?

Der er hovedsageligt 3 former for transport i Costa Rica: Lejebil, offentlig transport og private shuttles. (Jeg er en elendig billist på lavbudget, så offentlig transport vandt som regel.)


Bus fra/til San José:

En 4 timers direkte bustur for 29 DKK udkonkurrerer de private shuttles på denne rute. Bussen afgår fra San José 7-10 busterminal hver morgen klokken 08.30. Billetter kan købes på stationen.

Tip: San José er ikke en hyggelig by. Bo derfor tæt på busstationen, evt. på Stray Cat Hostel.

Bus fra/til Monteverde:

Næste oplagte stop er Monteverdes tågeskove. Selvom La Fortuna og Monteverde er naboer på landkortet, adskilles de af Lake Arenal. Offentlig bus rundt om søen er besværligt og tidskrævende. Et bedre valg er Bus-boat-bus shuttlen der på 5 timer skyder genvej for 24 USD.

Tip: ALLE tour agencies sælger den samme bus-boat-bus shuttle, men prisen varierer. Billigste billet sælges ved tour bureauet forneden for 24 USD (hvis man forhandler).


Vi skød genvej med båd over Lake Arenal

Næste opslag fra Costa Rica:

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com