Jungletrek til 'The Hidden Waterfall' i Boquete, Panama

Den højlandske by Boquete er hjem til nogle af Panamas smukkeste vandreruter, her i blandt favoritten: The Hidden Waterfall Trek.


ALLE backpackere i Panama gør stop i Boquete. Byen er trappetrinnet til flere af Mellemamerikas bedste hikes og outdoor aktiviteter. Her i blandt 'The Hidden Waterfall' og vulkanen Barú, der på en skyfri dag, giver udsigt til både Caribien og Stillehavet.

Boquete ligger i 2000 meters højde og er med sit tropiske klima hjem for utallige dyrearter. Alt fra nuttede dovendyr til små-ulækre slanger er at finde på vandrestierne omkring byen. Selve Boquete er lille men turistvenlig, derfor skal man forvente at dele den med mange af USAs 'charterveteraner'.


Det 2000 år gamle træ på vejen mod vandfaldet

The Hidden Waterfall Trek

Til os der gerne vil se smuk natur - men som er i elendig form

Svesken på disken: Jeg nyder ikke en svedig tur igennem den tropiske jungle, når festlighederne overstiger 3 timer. Da jeg ramte Boquete var tiden kun til ét enkelt trek og jeg sprang frejdigt over hvor gærdet var lavest. The Hidden Waterfall Trek (Cascada Escondida) tager 1,5 timer og uden den store elevation.

Det er selvfølgelig en urealistisk tidsramme, hvis man som mig, er besat af at fotografere smukt natur. Stien snor sig igennem junglen, langs en smal flod og ender ved et højt vandfald. På vejen, findes et 2000 år gammelt træ samt et unikt dyreliv.The Hidden Waterfall er et smalt men meget højt vandfald

Hvordan og hvorledes? Der findes tre måder at arrangere et trek til The Hidden Waterfall:

  1. En organiseret tour inkl. transport, entré og guide. Ideelt hvis man rejser alene, men er man udrustet med en ven i hånden, er det ikke pengene værd. Bestilt igennem Mamallena Hostel= 30$

  2. Taxa tur/retur fra Boquete til foden af vandreruten og følg stien uden guide. Vi aftalte et afhentningstidspunkt med taxa chaufføren og fik hans nr. i tilfælde af vi blev forsinket. Entre 7$ + taxa (delt med mellem 2) 7$ = 14$.

  3. Holder man sine jyske dollars tæt på kroppen, er det billigst med en minibus (collectivo) fra Boquetes midtby. Fortæl buschaufføren at du skal sættes af ved Cascada Escondida. Bus 2 $ + entre 7$ = 9$.

Vandrestien på trekket i junglen

3 Outdoor Aktiviteter til de Hardcore

The Lost Waterfalls Trek: Længere oppe ad vejen findes stien til The Lost Waterfalls. Trekket tager minimum 3 timer og kræver bedre kondi end The Hidden Waterfall Trekket. Som belønning ser man tre vandfald, alle meget smukke og med stor volume.

Hike til Volcán Barú ved solopgang: Hostel Mamallena arrangerer bl.a. en vandretur til Panamas højeste punkt, Volcán Barú. Der er afgang fra hostellet ved midnat, hvorefter en 13km. vandretur op ad vulkanen ligger for ens fødder. Målet er, at nå toppen før solopgang og forsøge at spotte både det caribiske hav og stillehavet til hver sin side.

White Water Rafting: Endnu en af Mamallenas ture er White Water Rafting på Chiriqui Viejo floden. For 65$ starter turen tæt ved Costa Ricas landegrænse og tager adranalin junkies igennem rapids på niveauer op til 4,5!

Stierne omkring Boquete er som skåret ud af et eventyr!

Transport til Boquete

Hvordan kommer man til Boquete?

Der er hovedsageligt 2 former for transport i Panama for backpackere: Offentlig transport og turist-shuttlebusser.

Offentlig transport:

For at rejse til Boquete med bus, skal man skifte i regionens største by, David. Herfra går en 45min chickenbus til Boquete for 2$ hver halve time.


  • Fra Panama City: Der afgår dagligt busser fra Albrook Busterminal i Panama City til David. Bussen tager 7 timer og koster 12$. Bussen er meget komfortabel og stopper for snacks/frokost.

  • Fra Bocas Del Toro: Tag først færgen til Almirante for 7$ og derefter en minibus (collectivo) i 3,5 timer for 7$ til David.

Turist-shuttlebus:

Arrangeret af firmaet HelloTravel Panama. På samme vis som i resten af mellemamerika, tager shuttlebusserne backpackere direkte fra én hosteldør til den næste. I Panama er priserne lavere end i Costa Rica, men stadig dyre end offentlig transport.

  • Fra Santa Catalina -> Boquete = 35$

  • Fra Bocas Del Toro -> Boquete = 25$


En mand, en Papegøje og en smule afføring på skjorten var et syn på busturen til Boquete

Overnatning i Boquete

Hvor skal man bo?

Selve byen Boquete er lille men jeg foretrak at bo tæt på bustationen og indkøbscenteret. Det bedste nabolag for de krav er ved Parque Domingo Médica.

Mamallena Hostel: Jeg valgte at bo her hovedsageligt pga. den tætte placering på busstationen. Hostellet arrangere en masse guidede ture og tilbyder gratis pandekager til morgenmad (dsv. dejen er gratis, arbejdskraften skal du selv lægge i). Standarten lever ikke helt op til de 12$ pr. nat men pga. placereringen og det sociale miljø er det de jyske dollar værd.0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com