I Præsidenternes by Washington D.C.

USA´s grønne magtcentrum bugner med storslåede monumenter og fine folk i jakkesæt.


Washington D.C. er USA's hovedstad og huser bl.a. Den Amerikanske Præsident (om jeg så kan lide ham eller ej). Mit første besøg til D.C. var som afslutning på et helt fantastisk år i det Amerikanske i 2015.

Hvor end man drejer er der en bygning, en gade eller en park, opkaldt efter en vigtig del af den amerikanske historie. Washington er USA's magtcentrum og har af samme grund et hus i hvidt de fleste kender til. Det er svært at presse alt den storhed og historie ind på kun et par dage - så derfor tillod jeg mig endnu en tur til Washington D.C i 2017.

Statue af General Winfield Scott Hancock

Sightseeing i USA's historiske by

Washington D.C er kåret til "The Most Walkable City In the US", og som titlen afslører, er det nemt at komme fra et must-see monument, til det andet, uden brug af metro. De mest kendte memorials og monumenter finder man i National Mall, hvor Lincoln Memorial, Jefferson Memorial samt pladsen hvor Martin Luther King, holdte sin kendte tale: "I Have a Dream". De er åbne året rundt, 24 timer i døgnet og kræver ikke en indgangsbillet.

Vi startede i den ene ende ved Lincoln Memorial og gik hele vejen igennem National Mall, til vi nåede slutningen ved The US Capitol Building. Vi valgte at nøjes med en Washington D.C. guidebog til at fortælle os om bygningerne, men man kan også tage på betalte eller gratis guidede ture. (Gratis + drikkepenge, det er jo USA)The White House

Kun 1,5 km. fra Washington Monumentet ligger The White House, der huser den Amerikanske Præsident. At komme indenfor i Det Hvide Hus er meget besværligt og man skal gerne have booket billetterne 3 måneder før. Vi så derfor kun bygningen ude fra - så slap vi også for at rende ind i Trump ;)

Det famøse hvide hus

Shopping i charmerende Georgetown

Hvis pengene brænder i lommen, er der ikke andet for, end en tur til Washington D.C.'s ældste kvarter, Georgetown. Fra The White House ligger der en gåtur på 3km, til området omkring Georgetown. Er man træt i benene, kan man hoppe på D.C Circulater bussen til 1$ eller en Uber til 5$. Georgetown er en trendy bydel, med masser af butikker og caféer. På min første tur til Washington D.C. brugte jeg en helt dag i skønne Georgetown.

The Spy Museum

Normalt er hverken Jonas eller jeg til museums, men vi endte alligevel med at bruge en halv dag på Spy Museum i Washington. Her fortalte de om spioner igennem tiderne og om det udstyr der har været brugt. Alt fra ure der kunne optage, til paraplyer med patroner. De sluttede af med en afdeling kun om James Bond, og de forskellige skurke. Vi brugte selfølgelig lidt ekstra tid ved udstillingen om Mads Mikkelsen, lidt stolte som danskere har man lov at være.


Entrepriserne ligger på 150kr. pr. næse, så de minder om de danske.

Overnatning i Washington D.C.

Airbnb værelse i Maryland

Som de fleste andre Amerikanske storbyer, er priserne i indre by skruet godt op. Havde budgettet været til det, havde vi overnattet i kvarteret omkring Georgetown. Billig overnatning derimod, findes i metro netværkets ydercirkel - Alexandria, Virginia og Maryland. Vi overnattede to nætter i Airbnb i Maryland til kun 254kr. pr. nat. Nabolaget var sikkert, værterne gæstfri og værelset var pænt og rent. Det tog dog et stykke tid at komme til indre by. Først en bus, derefter metro der samlet tog omkring 1 time og kostede ca. 35kr. pr vej. Alt i alt, var det de sparede penge værd.


Book: Vores Airbnb i Maryland: 254kr.Airbnb i Maryland

Med offentligt transport i Washington D.C.

Byen har et af de sikreste, reneste og mest velfungerende offentlig transport systemer i verden. Ja smart kan det være. De kører dog ikke døgnet rundt, så skal man med metro, er det hjem i seng før midnat.

Metroen kører fra 05.00 til midnat på hverdage, og fra kl. 07.00 til midnat i weekenden. For at køre med metro og tog kræves et SmarTrip kort man køber i en automat på stationen. En tur med metro koster ca. 15kr.

D.C. Circulater Bus er en 1$ bus der kører i indre by, imellem de vigtigste hot-spots (National Mall, Georgetown, Capitol Hill osv.) Bussen kører hver 10. minut og man kan betale med samme SmarTrip kort, der bruges til metro systemet.

Lufthavnstransport kan også gøres nemt og billigt med metrosystemet. Lander man i Ronald Reagan International Airport, går der et 15 minutters tog direkte til centrum for kun 35kr. Taxa kan fåes for omkring 175kr.

Med Megabus fra New York Til Washington

Fra New York til Washington D.C. Med Offentligt Transport

Vi ankom til Washington D.C. med bus fra New York City. Turen tog 4,5 timer med Megabus og kostede os 22$ (svarende til ca. 143kr.) I New York springer man på bussen ved 34th St imellem 11th Ave og 12th Ave, og bliver afleveret ved Union Station i Washington D.C. Herfra tog vi en metro til vores Airbnb. En anden mulighed er med tog fra NYC. Her nøjes man med knap 3 timer, men det kræver ofte man bestiller billetter i god tid.

Vi bestile billetter til Megabus her.

World War 2 Memorial
0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com