"Half of my heart is in Havana uhnana"

I Havana er retrobiler, bowlerhatte og statuer af nøgne damer ridende på kyllinger en del af pakken. Cubas hovedstad er old-fashion og slidt på den mest chamerende måde.

Min første craving for Havana blev til efter intro scenen til Fast & Furious 8, hvor Don fræser ned ad kystvejen El Malecón i en vintage bil. Halvandet år efter filmen sad jeg bag rettet i en pink "spand" på selv samme vej. #fangirl

Jeg ved ikke hvad der er ved film, der får mig til at købe flybilletter. Jeg brugte 48 timer i Havana inden turen gik videre rundt i Cuba. På den tid sightseede jeg de historiske bygninger, lejede en barbie bil, så solnedgangen ved El Malecón, drak mojitos i Hemingways fodspor og fik madforgiftning af en kyllingsandwich.

Kystvejen El Malecón lagde scene til Fast & Furious 8

Seightseeing i Havana

Hvad skal man se i Cubas Hovedstad?

Som med alt andet på Cuba, kræver seightseeing i Havana planlægning. Man kan ikke bare sende google på arbejde, når man først er landet pga. det begrænsede internet. Der findes ingen røde hop-on-hop-off busser og informationen i landet er generelt begrænset.


Men er det ikke charmen? Jeg nød i hvertfald en pause fra højtrystede amerikanere og knaldrøde busser. Mine højdepunkter i Havana var det gamle kvarter Habaja Viejo, en underlig statue, El Malecón og at fræse i en pink 50'er bil.


Habana Vieja er Havanas mest autentiske nabolag

Havanas ældste bydel - Habana Vieja: Den gamle bydel er et UNESCO verdensarvsted og kernen for den oprindelige hovedstad. Det er i Old Havana, hvor man for alvor mister tidsfornemmelsen. De gamle bygninger og det frit hængende vasketøj, blandet med cigar røgen, er essensen af Havana.

Walking tour til Jazzmusik: Som altid tog jeg på en walking-tour i byen. De plejer at skrue min historie forståelse op og antal gange jeg skal fare vildt ned. Er tourguiden kedelig, kan han heldigvis overdøves af det live jazzmusik, der spilles på hvert et gadehjørne.


Selvom der naturligvis er turister i Havana, føles det ikke overrendt

Den mærkeligste statue: Den her statue får et kapitel for sig selv. For hvordan kan frihedsgudinden lappe så mange turist kroner i sig, når ingen har hørt om Cubas (forbedrede) version? Statuen kaldes Fantastic Voyage og ingen kan forklare hvorfor, hun er nøgen med en gaffel.

"Nød lærer nøgen dame at ride på en hane med en gaffel"

Lokation: Statuen findes på Plaza Vieja i Old Havana. I midten af pladsen findes et stort springvand, der stjæler de flestes opmærksomhed. Gå i stedet rundt om den og ned i hjørnet, hvor statuen er gemt væk.

En statue af en nøgen dame ridende på en hane med en gaffel

Drinks i Hemingways fodspor: “My mojito in La Bodeguita, my daiquiri in El Floridita”

Forfatter Ernest Hemingway har skrevet flere nobelpris vindende romaner med en drink i hånden i en bar på Cuba. Hans to ynglings: La Bodeguita og El Floridita er klart et besøg værd.


Solnedgang over El Malécon: Et fantastisk sted at people-watche er kystvejen El Malécon. Især ved solnedgang sidder mange unge ved El Malécon, men ikke altid for at nyde udsigten. Kystvejen er et af Havanas bedste wifi hotspots og som forklaret i opslaget her, er det værdsat af både lokale som turister.

Når internet kortet er opbrugt, bør man løfte hovedet og kigge på de mange 50'er biler, der kommer cruisende forbi.

El Malecón er et af de bedste Wifi hotspots i Havana

Lej en 1950'er bil: Cliché billedet tager ikke sig selv, så man kan ligeså godt komme i sving. Det er muligt at leje bilen online, men forvent at betale ekstra. Det bedste er, at gå en tur ved El Capitolio bygningen og få øjenkontakt med en bejler med bowlerhat, der står lænet op ad en lidt for skinnende bil.

Prisniveau: Han vil selv foreslå priser på forskellige ture, men hold fast på 30CUC for en time. Vi valgte en chauffør, fremfor selv at køre.


Jeg har aldrig set en Cubansk fyr så skræmt som da jeg sad bag rattet

Overnatning i Havana

Hvor skal man bo?

Som alt andet på Cuba - det er lidt besværligt. Hostels er ikke udbredte, ja nærmest ikke-eksisterende. Havanas få hoteller er eget af regeringen og er enten voldsomt dyre eller uden charme.

Casa Particulares: Også kaldet Cubanske homestays, er Casa Particulares private hjem, der lejer værelser ud. For mange familier er værelses udlejning deres hovedindtægt og de opfører sig derfor meget professionelt. Man kan finde Casa Particulares på Airbnb til imellem 10 og 100CUC alt efter standarten.

Hvilket nabolag? Habana Vieja: Cubas ældste nabolag og der hvor det sker. Placerer man sig i Habana Vieja er man tæt på de største turistattraktioner og gode resturanter. Selv boede jeg på Hostal Havana Mia 2, der er et privat hjem med overnatning til hostel priser.


Billederne er fra Hostal Havana Mia 2

Næste opslag fra Cuba: Fire Cubanske Oplevelser i Trinidad

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com