Guatemalas Jungle Utopia - Semuc Champey

I Guatemalas regnskov fandt jeg mit absolut yndlingssted i hele den hvide verden: Semuc Champey.


Semuc Champey er naturskabte blågrønne pools dybt inde i Guatemalas jungle. Ikke nok med at området er ufatteligt smukt, kan man springe fra broer, riverrafte i baderinge og svømme i grotter med kun et stearinlys til, at oplyse mørket.

Jeg måtte forlænge mit ophold ved Semuc Champey af to omgange. Egentlig var min plan at blive én enkelt dag, se de krystalklare pools og så videre rundt i Guatemala. Naive lille backpacker, for når man bor på Utopia Hostel Resort, er der aktiviteter og lækker mad til en hel uge.


Der er små vandfald at finde overalt ved Semuc Champey

Kan det her virkelig være naturskabt?

De blågrønne pools ved Cemuc Champey

Jeg kan vitterligt ikke forstå, at det her sted overhovedet eksisterer. De perfekt-formede pools er dybe nok, til at bade i og vil man videre ned til den næste, kan man kure på maven ud over kanten.

Det vrimler ikke med livredere, hegn og nej-skilte - med andre ord er man på egen hånd i moder naturs badekar. Ud over at svømme i de blå pools, kan man vandre til toppen af et udkigspunkt. Det er en hård og svedende tur, men udsigten er det hele værd.Det er bøvlet og besværligt at komme til Semuc Champey, men det er ALT værd

Candle-lit Canyon Tour

Med kun et lys som våben?

Den her tur alene er grund nok, til at springe på flyet til Guatemala. Jeg sad på ladet af en truck med mine rejsemakkere bestående af to Australiere, to Amerikanere og en Canadier på mudrede veje mod en vandgrotte.

Grotten man klatrer, svømmer og glider rundt i har skiftevis vand til anklerne og vand man ikke kan bunde i. For at spice det op, har grotten også flere vandfald, hvoraf man slider ned af det ene. Grotten er bældmørk og lyses kun op af de starinlys man svømmer rundt med. En rutsjetur ned ad et vandfald, slukker dog de fleste.

Jeg bookede turen igennem mit hostel for ca. 170 kr. inklusive transport til og fra samt indgang til de blågrønne pools ved Semuc Champey.


Semuc Champey feat. mine skønne australske rejsemakkere

DIY Chokolade fra Regnskoven

Pluk, Rist, Køl & Frås

Mit hjerte banker for chokolade på et sundhedsskadeligt niveau. Så at blive sluppet løs i Guatemalas jungle, med kakaotræer hængende over hovedet - nogen måtte jo forvandle det til chokolade. De nogen blev mig.

Mit hostel arrangerede kakaoklassen for 100 kr. og jeg kunne plukke frugten direkte fra terrassen eller gå på jagt i de mange træer. Og ja man får lov, at beholde alt man har fremstilet.


Ristede kakaobønner, klar til at blive pillet og malet

Spring fra broer og riverraft i baderinge

- Hvis man altså er hjernedød sindssyg

Kortene på bordet: Jeg gjorde det ikke. Broen er den skræmmende gule dims på billedet nedenfor. Er vandstrømmene for voldsomme eller vandstanden for lav, tillader de ikke at hoppe, så tjek om de lokale siger god for det inden.

Fra broen kan man også leje baderinge og rafte ned ad floden hele vejen til hostellet Utopia. Ligesom udspring fra broen, kræver det også de rigtige forhold. Jeg tog rebgyngen ud i floden - og det var det.


Det her er exit fra floden til hostellet når man flyder hjemad

Hostellet og overnatning

Hvor skal man bo ved Semuc Champey?

Generelt har Guatemala nogle tantastiske hostels og her kommer endnu et til listen: Utopia Eco Lodge. Langt væk fra civilisationen men lige i hjertet af regnskoven, med tropiske træer og en bred flod lige ved døren. Utopia Lodge minder om en skihytte, hvor flere af ydervæggene er fjernet. Det betyder også, at sover man i hovedbygningen, er der frit udsyn til junglen fra sengekanten.

Man kan nemt bo en uge på hostellet, uden at forlade det. Utopia serverer tre måltider om dagen, hvoraf aftensmaden er tidsbestemt, der bringer alle sammen. De arrangerer aktiviteter, guidede ture og transport til og fra hostellet. Om morgenen er der yoga, at vågne på og aftenen bliver brugt i hostellets bar.

Et basic fællesværelse koster ca. 67 kr.Utopia Jungle lodge er et af mine ynglings hostels

Transport til og fra Semuc Champey

Hvordan kommer man til Semuc Champey?

Man undgår ikke en modbydelig lang og bumpet køretur på vej til Semuc Champey. Vejene er ujævne og landskabet er bakket. Derfor skippede jeg den offentlige transport igennem hele Guatemala.

De fleste større hostels (dvs. alle jeg boede på) arrangerede shuttlebusser direkte fra døren til det næste hostel. Shuttlebusserne er langt behageligere end de offentlige, tager kortere tid og så falder man i snak med andre backpackers på vejen.

Jeg bestilte altid transport igennem hostellet dagen før afgang. Fra Flores til Semuc tog turen 10 timer og kostede 100 kr. Fra Semuc til Antigua rundede vi 13 ”skønne” timer i bus for 150 kr. Bemærk: Shuttlebussen stopper i den nærmeste by Lanquin, hvor Utopia Lodge holder klar med trucks, til at bringe dig til hostellet.Næste opslag fra Guatemala: Antigua: Mellemamerikas Fineste By

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com