Festglade Cancun: Den Perfekte 'Tour-de-Mexico' Start

Den sydmexikanske ferieby, her et stort hjerte for sol, fest og glade dage. Her er alt let og tilgængeligt, der gør Cancun til det perfekte startskud på rejsen videre i Mexico.

Mexicos party-capital Cancun, har det vildeste byliv, jeg i mit liv har oplevet. Det er nemt at forstå hvorfor amerikanske college studerende, flokkes til det sydlige Mexico i deres Springbreak. Her kan man bade i azurblåt hav om dagen og drikke sig fra sans og samling om natten. Win win.

I retrospekt er jeg virkelig glad for, at have oplevet cancun i selvskab med 11 andre skøre danskere. Selvom jeg elsker at rejse mutters alene, er Cancun en by der skal opleves med andre (og gerne nogen der kan lide tequila).

I Cancuns gader med pigerne fra rejsegruppen

Det perfekte sted at starte min 'Tour-de-Mexico'

Cancun er bestemt ikke en ukendt perle og jeg fik indtrykket af, at byen nærmest kun er til for turister. Det bugner med store hotelkæder og fastfood restauranter. Sammenlignet med Mexico City, taler de fleste flydende engelsk og alt fra transport til aktiviteter er gjort utrolig nemt for turisterne. På hvert hjørne findes et rejsebureau, der kan hjælpe med oplevelser i Cancun og planlægning af videre rejse rundt i Mexico.

Cancun er derfor det perfekte sted, at starte sin rejse i Mexico. Man slipper for at få kulturchokket banket i ansigtet på første dag og Cancún International Airport (CUN) har billige ruter til USA og vesteuropa.


Quintana Roo har nogle af verdens smukkeste strande

Coco Bongo: "It's Just Everything"

Cancun's mest vanvittige natklub

Måske ikke den mest kulturelle oplevelse, men uden tvivl den vildeste. En nat på Coco Bongo går ikke i glemmebogen. Det er både en natklub og et Las Vegas-style show og med en entrepris på 580 kr. (!!) forstod jeg ikke, hvad det gik ud på. Jeg spurgte min guide som forklarede det med: "It's just everything". Hun havde ret.

Billetten skal købes på forhånd og giver adgang til en flere-etagers natklub, med en enorm scene hvor professionelle dansere og sangere giver show hele natten. De kan komme væltende op fra baren eller rapelle ned fra loftet. Der er ikke et stille øjeblik. Man kan som pige få lov til at danse på 'The Main Bar'. Det er vildt fedt, indtil bartenderen hiver en løvblæser frem og blæser kjolerne op på samtlige gæster. Sikke dejligt et job han har.

Den pebrede entrebillet er med fri bar, men det har desværre en hage. Drinksene bliver hældt op på forhånd og står frit tilgængeligt i massevis på bordene, som resulterer i at flere turister er blevet drugged. Det er faktisk den natklub i Cancún, der oplever det mest. Hvis man danser på baren, bliver der dog lavet friske drinks (som betaling for at vise bagdel til hele klubben når løvblæseren kommer).


Det er så smart med konfetti, så ser man ikke når løvblæseren hives frem

Maya Ruiner i Tulum

En smuttur til noget lidt mere kulturelt

Downtown Cancun har ikke det store præg af mexicansk kultur og historie. Men kun et par timer sydpå er nogle af Mexicos mest billedskønne maya ruiner. De urgamle ruiner er bygget på en kløft, med udsigt over det azurblå caribiske hav. En af de flotteste strande ligger lige nedenfor Tulum ruinerne og har man badetøj med, er der ingen vej uden om.

Der går en del busser fra Cancún til Tulum og koster tæt på ingenting. Man kan nemt udforske ruinerne som dagstur, men jeg fortryder, ikke at jeg brugte et par dage i selve byen Tulum. Det må blive næste gang (gud jeg håber der bliver en næste gang)


Lige nedenfor Tulum ruinerne, findes den her paradis strand

Dagstur til Isla Mujeres

Oversat til kvindernes ø

Isla Mujeres er en af de hyggeligste dagsturer fra Cancun. Vi sprang 5 piger afsted på færgen, hvor en herling mexikansk mand spillede 'Despacito' på sin ukulele i alle 30 minutter. Isla Mujeres er en lille ø, så vi lejede en golfvogn og fræsede øen rundt på 2 timer. Resten af tiden gik med at ligge ved stranden, se flotte udsigtspunkter og spise os mætte i billige tacos.


Tranport til Isla Mujeres: Fra Cancun centrum sprang vi på R-6 bussen til Puerto Juáres havnen for ca. 4 kr. Der er flere forskellige færge selvskaber, men vi valgte Naveganto, der sejler hver anden time. En tur retur billet koster ca. 80 kr. og sejlturen varer 30 minutter.


De mest brugte transport former på Isla Mujeres er scooters og golfvogne

Et dyb i Cenote Azul

En af Yacutan's flotteste cenoter

Cenoter er underjordiske vandhuller der i Mayaernes tid, var set som hellige. Vandet er ualmindeligt klart og farverigt og heldigvis må man springe i de fleste. Cenote Azul ligger et par timers kørsel fra Cancun og er så flot, at man ikke helt forstår hvad man svømmer rundt i. Heldigvis har jeg et par billeder som bevis.

Ud over Cenote Azul, ligger Grand Cenote og Dos Ojos også tæt på Cancun. Nogle cenoter er lukkede i en grotte og andre er åbne som på billedet til højre. Vandet kan være køligt, men det gør ikke så meget når solen bringer 35 graders hede i nakken.


På grund af forskellig dybde og algetyper skifter cenoten farve alt efter hvor man er

Lavpraktisk om Cancun

Overnatning, transport og Cancun som base

Moloch Hostel & Suites: Jeg boede på Moloch Hostel alle 6 nætter i Cancun. Både de 4 dage med AdventureDK gruppen og to ekstra da jeg ankom tidligt. Moloch Hostel er nymoderne, rent og med et super hyggelig pool område. Det er placeret tæt på busstationen og 10 minutter fra stranden.

Lufthavnstransport: Jeg ankom til Cancun International Airport fra Cuba midt på aftenen. Før ankomsthallen passerer man en række stande, der alle tilbyder transport til centrum. Da det var aften og jeg var alene, valgte jeg Jayride Shuttle fremfor offentlig bus. Fordelen er at blive sat af direkte ved døren til hostellet.

Billede fra Moloch Hostel & Suites Cancun

Cancun som base til dagsture: Som man kan læse igennem opslaget, brugte jeg/vi ikke så forfærdelig meget tid i Cancun, på trods af jeg boede der i 6 nætter. Selve byen i Cancun er super turistet og er tydeligt amerikaniseret af de mange charter og springbreak gæster fra USA.

Alt i Cancun er nemt og tilgængelig, der gør byen til en ideel base. Men udover natklubber, restauranter og strandene, er mine højdepunkter fra Cancun dagsturene ud af byen Hvis ikke man skræmmes af daglige 2-timers busture, er en base i Cancun + dagsture til Tulum, Isla Mujeres og cenoter en skøn start på sin Tour-de-Mexico.

6 ud af 11 af mine søde rejsemakkere i Cenote Azul

Næste opslag fra Mexico: Bådesafari på Rio Lagartos & den "pink" Las Colorados

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com