Angels Pool - Et dyp i Victoria Falls

Hvis at sidde på kanten af et vandfald, med et 128 meters drop lyder som en god idé, så er du måske ligeså tosset som os.

Både Devils og Angels pool er placeret på toppen af Zambias enorme vandfald Victoria Falls. Ved højvande bruser vandet kraftigt over poolen og ud over kanten, men ved lavvande er det muligt, at sidde på kanten af vandfaldet og kigge 128m ned i dybet.

Det er ikke helt ufarligt og man skal derfor skrive under på alverdens papirer inden, i tilfælde af at man falder ud over kanten. Firmaet, der arrangerer turen, tager kun et begrænset antal ad gangen og kun på udvalgte tidspunkter. Det var den absolut fedeste oplevelse ved Victoria Falls!

Smukke Victoria Falls set forfra

Angels Pool - på toppen af et vandfald

Angels pool, er en 1 meters dyb naturlig “pool” på toppen af vandfaldet Victoria Falls. Ved lavvande er vandstrømmen svag nok til, at man kan hoppe i uden at ryge med ned. Vi havde en guide med, der forklarede hvilke sten vi kunne træde på og hvilke sten der sender en med ud over skrænten. Det var nyttig viden, man ikke tog for givet ;)

Det er flere år siden, at jeg så det første billede af Angels pool og den oplevelse alene satte Zambia på min bucketliste. Vi ankom til Victoria Falls i slutningen af August, hvor både Angels og Devils pool normalt er åben. Pga. ekstra høje vandstande var Devils Pool off-limit og turer til Angels pool var udsolgt hele ugen...

Vi havde stædigheden med os og ringede til firmaet hver morgen i håb på et afbud. Sidste dag lykkedes det os! Et afbud sikrede os to pladser på formiddagsturen til Angels Pool inkl. frokost på Livingstone Island.


Midt i moder naturs boblebad

Afgang fra Zambias side

Som jeg beskrev i mit tidligere opslag om Victoria Falls, er 1/3 af vandfaldet på Zambias side og 2/3 på Zimbabwes. Det er kun muligt at nå Livingstone Island og de to pools fra Zambias side. Vi købte i lufthavnen et Kaza-visum, der giver adgang til begge lande.


Mødepunktet er det vanvittigt luksuriøse hotel: Royal Livingstone Hotel (vi brugte en halv time på bare, at måbe over deres badeværelser). Her samledes vi med gruppen og sejlede sammen til Livingstone Island. Man er maks 3 personer i Angels pool ad gangen, hvor kun den ene må sidde på kanten af vandfaldet. Guiden var meget kompetent og selv på kanten af et vandfald (der med garanti slår en ihjel, hvis man glider ud over) følte jeg mig ret så sikker.


Da alle havde været i poolen, sluttede vi turen af med noget at spise på Livingstone Island, inden turen gik tilbage til Royal Livingstone Hotel.

Med båd fra Royal Livingstone Hotel

Med røven i sædet

Generelt vil jeg beskrive mig selv om en lidt uheldig rejsene. Hvis ikke jeg har rygsækken tilsølet i fiskeslam eller er på spurt fra en hyæne, så har jeg rumpen siddende fast imellem to sten, på vej ud over et 128 meters højt vandfald...

Nogen har venner, der giver en hånd i pressede situationer og andre har venner, der griner og tager billeder. I den her situation var Line det sidste. Jeg havde oprigtigt svært ved at få røven fri og vores guide turde ikke trække mig op, i tilfælde af jeg mistede balancen og skvattede ud over.

Så der sad jeg og hyggede mig et stykke tid - man kan vel ligeså godt nyde udsigten?En lidt presset situation ved Angels Pool

Livingstone Island Tours med Togabezi Lodge Guides

Det er kun muligt at komme til Livingstone Island og opleve Devils og Angels pool med en certificeret guide. Guiderne fra Togabezi Lodge har stort set monopol på turene og kan derfor tillade sig, at banke prisen i vejret. Der er tre forskellige muligheder for Angels Pool:

  1. Angels Pool inklusiv morgenmad: 100 USD

  2. Angels Pool inklusiv frokost: 165 USD

  3. Angels Pool inklusiv te: 145 USD

Havde jeg haft muligheden, ville jeg med mit backpacker-budget, have valgt nr. 1, men da vi kom med på et afbud, måtte vi trækkes med den dyre nr. 2. Vi fik vores hostel, Jollyboys Backpackers, til at klare detaljerne for bookingen.


Angels Pool var den vildeste oplevelse og selv med fastklemte baller, vil jeg gøre det igen uden tøven!


Næste opslag fra Zambia og Zimbabwe: Zambias Vildeste Adventure Aktiviteter

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com