Er Det Sikkert At Rejse Til Mexico City?

Mexicos hovedstad har i mange år, haft et skidt omdømme, der skræmte backpackers væk. I dag er Mexico City en af Latin Amerikas smukkeste byer og et must visit i Mexico.

Mexico City ligger i det centrale Mexico og med sine 9 mio beboere, udgør den Nord Amerikas største by. Historienørden kan opleve Aztec ruinerne, madelskeren tage på streetfood tour og skylle det hele ned med hjemmebrygget tequila.

Hånden på hjertet - jeg var ved at tisse i bukserne, da jeg gik ud af lufthavnen i Mexico City. I følge rygterne vil byen jo vrimle med kriminelle, narko og korrupte politimænd. Min tur til Mexico City involverede intet af det ovenstånde og jeg rejste videre med oplevelsen af den fedeste by med smukt arkitektur og vanvittig gode tacos. Savle savle.

Flotte Palacio de Bellas Artes

Mexico City - Er det nu en god idé?

Prøv at smid en føler ud til familie og venner om din kommende tur til Mexico City og du vil med garanti få spørgsmålet: Er det nu en god idé?

Og ja, det er en glimrende idé! Desværre har Mexico fået et skidt omdømme, holdt i live af amerikanske nyhedsbureauer, som tjener kassen på nabolandets problemer. Det er vigtigt, at skelne imellem intern kriminalitet blandt narkokarteller og kriminalitet begået mod turister, inden man løber skrigende hjem til Vestjylland.

Der er rig mulighed for at lufte dankortet i Mexico City's mange butikker.

"If you're looking for trouble, you will find it"

Jeg ledte ikke efter problemer i Mexico city og stødte heller ej på nogen. (Jeg ledte i stedet efter tacos og fandt dem i massevis.) Ved mindre du vifter rundt om dig med kontanter, er en uskyldig turist ikke et mål for kriminalitet. Der er derfor ingen bekymringer for, at valse rundt i gaderne eller tage en snak med de lokale. De eneste sikkerheds tips jeg fandt nødvendige i Mexico City var:

  • Bo i et af byens sikre nabolag

  • Ikke gå alene rundt om aftenen

  • Tag beskedent tøj på og undgå at flashe dyre smykker

  • "Don't do drugs kids", især ikke i Latin Amerika.

Det er de samme sikkerhedstips der gør sig gældende i alle større byer, selv på weekendturer i det hjemlige Europa. Med andre ord, tag dine forbehold og en tur til Mexico City, kan være lige så sikker som en til London.


Gåturen på vej mod Teotihuacán

De 5 Must-do's i Mexico City

Lucha Libre Mexikansk Wrestling: Et af højdepunkterne i Mexico City var, at se wrestlere kaste hinanden rundt, iført tætsiddende dragter og farverige masker. Vi tog med en festglad gruppe fra Suites DF Hostel, der arrangerer turen hver fredag. Jeg fortrød dog, at have taget mit fine kamera med, da det blev konfiskeret ved indgangen.

Fest på en båd i Xochimilco: Da aztekerne skabte Mexico City, byggede de den på en sø, der blev forbundet af kanaler. I dag sejler farverige gondolbåde (kaldet trajineras) rundt i kanalerne og fyrer op for en fest på Mexikanske manér. De fleste hostels arrangerer en tur til Xochimilco, hvor man samles med andre unge backpackers og drikker tequila på gondolbådene.. Hyggeligt ikke?

'Walking Tour' i Zócalo: Den gamle bydel Zócalo huser bl.a. den Mexikanske regering og Latin Amerikas største katedral. Udover at være et historisk område, findes der her helt enestående, smukke bygninger. Generelt er Zócalo er flot og velholdt område, med hyggelige gader og en god stemning.


En livlig plads i Zócalo

Mezcal og Tequila: Varieret kost er vigtig, så selvom Tequila er uundgåeligt, skal man ikke snyde sig selv for at prøve Mezcal. Jesper og jeg tog til forfest på party-hostellet Suites DF, hvor deres receptionist (ved navn Nachos?) glædeligt skænkede op. Også denne aften fik vi Mezcal og Tequila kastet i nakken, uden at betale en krone.

Streetfood Tour: Noget af det bedste man kan give sig til i Mexico City er at mæske sig i nachos, tacos, enchiladas, you name it. En Streetfood Tour sikrer de bedste smagsoplevelser, til billige penge og uden at blive opfyldt af en slem gang Mexi-mave.


De gamle Aztec ruiner: Teotihuacán

Dagstur til Aztec ruinerne Teotihuacan

Et absolut højdepunkt på min tur til Mexico City var at opleve de gamle ruiner Teotihuacan også kaldet: "Place of the Gods". Teotihuacan er en af verdens første byer, kendt for sine velbevarede ruiner: Pyramid of the Sun & Pyramid of the Moon.

Til forskel fra andre store pyramider, er det muligt at kravle hele vejen til toppen af 'Pyramid of the Sun'. Det strammer lidt i lårene, men man er heldigvis ikke alene om det. Vi ankom midt på dagen og fik æren af at bestige pyramiden i 30 graders varme med flere hundrede andre turister...

Der er mange selvskaber, som arrangerer dagsturer til Teotihuacan fra Mexico City. Min kammerat og jeg tog selv turen til ruinerne uden en guide. Distancen imellem Mexico City og Teotihuacan kan klares på 45 minutter i bil. Der afgår busser direkte til ruinerne for sølle 18 DKK. De dovne (mig denne gang) kan springe i en Uber for omkring 150 DKK. tur retur.

Pst: Ud over entreen på ca. 40 DKK, koster det ekstra at filme pyramiderne med et gopro kamera.


Udsigten fra toppen af Måne pyramiden

Hvor skal man overnatte i Mexico City?

De sikre nabolag og bedste hostels.


Ligesom i Cape Town, er det ikke ligemeget hvilket nabolag man bosætter sig i Mexico City. Det kan betyde forskellen på en hyggelig og en afspændt tur. Mexico City er større end både New York og London og det kan virke uoverskueligt, at vælge et hostel på forhånd.

Condesa & Roma: Mit absolut ynglings kvarter i Mexico City! Her fandt vi lækre restauranter og hyggelige hostels med en hyggelig atmosfære. Selv efter midnat følte jeg mig helt sikker, ved at gå rundt i gaderne. Vi boede på Hostel Home, der både er afslappet og hyggelig, med et hippie twist. Det var skønt, at kunne tage ud til byens Party-hostels om aftenen (som f.eks. Suites DF) hvorefter at kunne tage hjem og sove i ro og mag på Hostel Home.

Andre områder er La Condesa, Centro Historica og Juarez. Her boede jeg ikke selv, men fik fortalt af andre backpackers, at områderne var fine at bosætte sig i.


Billede fra Hostel Home

Fra A til B i Mexico City

Transport rundt i byen

Metrosystemet i Mexico City er meget velfungerende og strækker sig bredt. Det er en billig måde at komme rundt på, uden at være besværlig at navigere. Uber blev dog min foretrukne transportform, da det var uhyre billigt og vi ventede sjælendt mere end 10 minutter.

Lufthavnstransport: Fra lufthavnen til Hostel Home, snubbede jeg en Uber for omkring 30 DKK.

Næste opslag fra Mexico: Festglade Cancun: Den Perfekte 'Tour-de-Mexico' Start

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com