En bid af Danmark i Sunny Californien

Solvang er en lille by på Californiens vestkyst, der spøjst viser hvordan DK "ser ud."

Den lille 'The Landsby' Solvang er Californiens svar på Dansk kultur. Byen blev bygget i 1911 af to danske immigranter, der savnede Danmark. Byen har ikke ændret sig betydeligt siden og måske er det grunden til at nogle amerikanere stadig tror vores tage, er lavet af strå?

Vi slog vejen forbi Solvang, som en afstikker fra vores Roadtrip på High Way 1, i sommeren 2017. Det virkede som at være med i en gammel Far Til Fire film (bare med XXL trucks på parkerings- pladserne). Den mest kendte ret var æbleskriver og medisterpølse. Vi synes ikke de to ting passer så godt sammen, men det vel en smagssag?

Ingeborg har mundvandende chokolade!

På en dagstur tilbage til Danmark

Kun 15 minutter fra den verdenskendte High Way 1, ligger Solvang klar med lune æbleskiver og rugbrød fra bageren. Prøv at forstille dig dansk mad og kultur blandet med Californiens lækre vejr? Det er en kombi, der er værd at køre efter!

Vi slog et stop forbi Solvang efter 3 ugers rejse i USA, der resulterede i et mindre ædegilde, af alt dansk der kunne købes for Dollars. Rugbrød, romkugler, æbleskiver, medisterpølse og så på én og samme tallerken. De er kommet godt efter de enkelte retter, men sammensætningen af æbleskiver og medisterpølse, er nu aldrig noget en "rigtig" dansker vil servere sammen.

Spisesteder man bør kigge forbi i Solvang inkluderer Olsen’s Danish Village Bakery og Solvang Restaurant.

Dansk rugbrød fra en bager i Solvang

Seværdigheder i 'Danish Capital of America'

Solvang har forsøgt, at tage så mange attraktioner med fra Danmark til Californien som muligt. Derfor er det muligt at se kopier af Den Lille Havfrue og en knap så høj version af Rundetårnet. Man kan tage et kig forbi HC Andersens museum eller bare gå i Solvangs gader og smågrine af vejskilte og butiksnavne, der lige ved og næsten er på dansk.

Michael Jacksons berømte Ranch ligger 25 minutters kørsel fra Solvang. Det er ikke tilladt at gå indenfor portene, men at læse de mange fans' beskeder indgraveret i porten, er til at fælde en tåre af.

Det kvarte rundetårn i Solvang


0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com