Caye Caulker: En Caribisk Paradis Ø

Øst fra Belizes kyst findes den sovende ø Caye Caulker. Træhytter i pastelfarver, palmetræer og azurblåt caribisk hav blandet med afroamerikansk kultur.

I november 2018 kunne man finde mig på en Ø øst for Belize med pulsen rekord lav, en kokosnød i hånden og et smil på læben. Caye Caulker er med sine billige øl og afslappende vibe et ferieparadis for backpackere.

"Walk slow lady you're on an island". Jamen hvis min puls falder mere, vil jeg ikke længere være i live. En gåtur på Caye Caulker fra ende til anden lægger alligevel kun 8km. i benene - så giv op, giv slip og hop i havet. Øen er nem at sejle til med færge og alligevel har horder af turister ikke ødelagt den. Jeg håber virkelig det forbliver sådan.


"The Spirit" på Caye Caulker er at gå så langsomt som muligt

Velkommen til Paradis

Aka. Caye Caulker

Jeg er forundret over, at krydstogtskibende ikke har fundet de paradis øer Belize gemmer på. Man finder ikke resorts eller amerikaniserede restauranter på Caye Caulker. Til gengæld finder man alverdens havdyr, gadehunde og ja - svampe. Der er i hvertfald ingen tvivl om, at lokale hygger sig på andet end bare chokolade brownies.

Der er mange fede dagsture fra Caye Caulker og øen er især kendt for The Blue Hole og verdensklasse dykning. Efter 4 hæsblæsende uger igennem Mexico og Cuba valgte jeg dog, at lave tæt på ingenting. Lige i Caye Caulker's ånd.Velkommen til paradiset Caye Caulker

Verdensklasse snorkeling på Belize

På Belize Barrier Reef

En kort bådtur fra Caye Caulker findes Belize Barrier Reef, hjem til noget af Nordamerikas bedste dyk og snorkeling. Området er ikke på UNESCOs verdensarvsliste for ingenting - vi så både rokker, nursesharks, tun og fisk i alle farver.

Den klassiske snorkeltur på Belize stopper 3 steder: The Coral Gardens, Hol Chan og Shark Ray Alley hvor vi svømmede med nursesharks! Min rejsegruppe og jeg var med Caye Caulker Travel & Tour, der kan købes for 50 USD. Firmaet laver også snorkelture til The Blue Hole og søko bådsafari. Findes der noget mere klodset og kært end en søko?


Selvom vejret ikke var med os, var vandet stadig krystalklart

Hundehjemmet på Caye Caulker

Og de vovser der napsede vores hjerter

Man må simpelthen ikke tage hjem før et besøg på Caye Caulker Animalshelter. Det er ikke fancy eller professionelt drevet, men stedet styres af en lokal med et hjerte af guld. Jeg brugte flere timer med en hund på skødet i hundehjemmets baghave blandt trillebører og kaninbure.

Det er gratis at bruge tid med hundene, men kan man undvære penge til en sæk foder, gør det en verden til forskel for gadehundene. Mange af hundene får et nyt hjem hos amerikanske turister - men skulle de ske, at ende deres dage på hundehjemmet, har de det nu godt.


Ham har var ikke nem for Maria, at sige farvel til

Ynglings Spisesteder & Barer

- Man må godt være lækkersulten i en hel uge

Priserne er høje i forhold til Mellemamerikas fastland - men stadig ikke i nærheden af de danske. Alt efter standart: 5-15 USD pr. måltid.

Fran’s BBQ: Det billigste af det billigste må være Fran's BBQ. Her får man en kæmpe tallerken af kød og grønsager for 35 kr.

Falafel Bar-kosher: Vi spiste frokost her HVER eneste dag. Udover at falafel ejeren er død charmerende, smager det også himmelsk.

The Lazy Lizard: På mange måder er The Lazy Lizard samlingspunktet for hele øen. Restaurant om dagen, bar om aftenen og beerpong mesterskabsfinale om natten. Lazy Lizard har uden debat øens bedste placering, med kyst på begge sider.

Belize Chocolate Company: Den her slider jeg lige ind imellem restauranterne. At købe en chokolade brownie og en cookie hver aften, er de ekstra kilo værd.

I&I Reggae Bar: Ynglings bar nr. 1 hvis man ikke har fødselsdag. Er man uheldig at fylde år, er en lapdance af en småtyk mand kutyme. Bagerst i baren kan man sidde med fødderne i sandet og se ud over havet.


På de fleste restauranter kan man stadig begrave tæerne i sandet

Overnatning på Caye Caulker

Hvor skal man bo?

Som nævnt er der ingen fancy resorts på Caye Caulker. Til gengæld bugner det med billige hostels og Bed&Breakfast hoteller. Øen er så lille, at man kan bo hvor som helst og stadig være tæt på alt. Selv boede min rejsegruppe og jeg på China Town Hotel i et super fint område. Prisen var dog høj og standarten ikke super.

En del af charmen ved Caye Caulker er også de traditionelle, farverige træhuse. Når jeg tilbage vender til øen, vil jeg i stedet vælge Tropical Oasis! Det er lidt "the place to be" på Caye Caulker som backpacker, med hængekøjer og rustik indretning til 80kr.


Et andet charmerende overnatningssted er Amandas Place

Transport til og fra Caye Caulker

Hvordan kommer man frem og tilbage?

Da øen er lille, er det ikke muligt at flyve billigt til Caye Caulker. De to muligheder for bådtransport er fra Belize City og Chetumal, Mexico.

  1. Fra Belize City: San Pedro Water Taxi sejler fra Belize City til Caye Caulker på 30 minutter for 100 kr. Båden sejler hver time og kan bookes på dagen.

  2. Fra Chetumal, Mexico: Tager man båden fra Mexico, kræver det et stop i San Pedro, hvor man skal igennem Belizes Immigration. Selve sejlturen tog 3 timer, men vi endte med 2 timer yderligere på San Pedro. Turen kan ligeledes sejles med San Pedro Water Taxi for ca. 300 kr.


Solnedgangen fra en af de mange gangbroer

Sikkerheden på Caye Caulker

1 ting eller 2 om øens natteliv

1. Generelt følte jeg mig sikker på øen og det var intet problem, at gå alene hjem fra baren. MEN, som pige må man finde sig i catcalling. Lokale mænd råber upassende og sexuelle bemærkninger og det nytter ikke, at sige fra. Det er desværre en del af kulturen.

2. Der vrimler med stoffer. Der er endda skilte med "No drugs in this area" i folks baghaver? Forvent en konstant dunst af weed og nogle mærkelige typer i baren. Jeg oplevede at min massør fra om morgenen, også var tjener på en restaurant om aftenen og sluttede natten af med at forsøge, at sælge os kokain - én mand med mange masker.


Tak for en skøn uge bette Caye Caulker

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com