Bacalar: Mexico's smukkeste Lagune

Bacalar er mit absolut ynglings sted i hele Mexico! Lagunen er skabt af hele 7 forskellige nuancer af blå og grøn, der giver det vildeste farvespil.


Det er svært at sætte ord på, hvor nice Bacalar er. Lagunen ligger i det sydlige Mexico og er forbundet med områdets mange cenoter. Den er især kendt for sine 7 farvenuancer af blå og grøn, der gør lagunen forskelligfarvet fra ca hver 10. meter.

Ud over den smukke lagune, er byen i Bacalar hyggelig og bugner med lækre restauranter og små butikker. For ikke at glemme Mexico's bedste hostel, Magic Bacalar, der ligger helt ned til lagunen med egen badebro og hængekøjer til fri benyttelse. Bacalar var mit sidste stop, inden vidererejse til Belize. Ikke ringe at gemme det bedste til sidst.

Et ekstra plus var vandets varme temperatur

'The Lagoon of 7 Colours'

Det lyder som en røver, men den er god nok

Vanvittigt som det lyder, har lagunen har hele 7 forskellige nuancer af blå og grøn. Man får sjælendt to ens billeder af lagunen, da nuancerne skifter farve. Vi brugte hele dagen ved vandet, i en hængekøje eller på badebroen. Bacalar er langt fra støj og Mc Donalds, men man kan stadig finde alt, man har brug for i den lille by.


Det var så skønt, at komme ned i gear, efter 2 ugers heftig rundrejse i Mexico.


Verdens bedste læse spot

Alt til vandhunden i Bacalar

Oplevelser, arrangerede aktiviteter og dagsturer

Magic Bacalar hostel arranger en masse aktiviteter i og omkring lagunen. Både kayak og bådturene var populære, men i den dyre pris ende. Det er også muligt at zipline igennem junglen kun 15 minutters kørsel fra Bacalar.

1 times kørsel fra Bacalar er Maya ruinbyen Kohunlich, der er en af Mexicos mere ukendte. Vi ankom om morgenen og havde ruinerne helt for os selv! Det var også muligt at klatre på ruinerne og spotte larmende brølaber.

Jeg har skrevet mere detaljeret om Kohunlich i dette opslag om Maya Ruinerne.

Den lille gåtur fra vores værelse ud til lagunen

Hostel Magic Bacalar

Mit absolut ynglings hostel i Mexico

Man kan ikke andet end elske et hostel, hvor værelserne er bygget af træ, pandekager serveres til morgenmad og med direkte adgang til en 7-farvet lagune. De ansatte er nede på jorden og alt er pænt og rent.

Vi boede i 'Lagune Bedroom' der uden tvivl har den bedste udsigt. Uden for værelset er der hængehøjer til fri afbenyttelse og har man først smidt sig - ja så blev det ikke til mere den dag. Morgenmaden er gratis og kan spises fra baren hvor stole er udskiftet ved gynger. Man bør virkelig unde sig selv en nat på Hostel Magic Bacalar.


Min seng på hostellet i Magic Bacalar

Mit livs smukkeste solopgang

Til de morgenfriske

Det er surt at vågne i Mexico til en larmende alarm klokken 05 om morgenen - men i Bacalar er der intet valg. Jeg sad for enden af badebroen med 3 af mine rejsemakkere og så himlen blive glødende og vandet blive 7 nuancer af azurblåt. En lokal mexicaner joinede os på broen.

Høj på stemningen, diskuterede vi frem og tilbage, om det mon var okay, at springe nøgen i lagunen. Vi blev enige om, at vente til den lokale mexicaner var gået og vi var alene. Til vores store overraskelse vender han sig om og siger på dansk: "I hopper bare i piger, jeg kigger væk". HVAD ER CHANCEN FOR, AT HAN HAR LÆRT DANSK PÅ UNIVERSITETET?


Mit livs smukkeste solopgang

Farvel og tak Mexico

Den bedste afslutning

Bacalar var mit sidste stop på 'Tour de Mexico'. Jeg kunne ikke have haft en bedre afsked end i Bacalar. Dagen efter stod vi tidligt op og kørte ned til færgeterminalen i løbet af en times tid. Tak Mexico, nu går turen videre til Belize.

Næste opslag er fra Belize: Caye Caulker: En Caribisk Paradis ø


0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com