Bådesafari på Rio Lagartos & den "pink" Las Colorados

Med "pink" mener jeg brun. På vej mod skuffelsen blev dog jeg redet, af den fedeste bådsafari på Rio Largartos med lyserøde flamingoer, krokodiller og et mudderbad.

Desværre ankom vi på en af søens brune dage

En lidt negativ note at starte ud på, men nogen burde have have fortalt mig, at den lyserøde sø kan være brun? I hvertfald hvis man besøger den på det forkerte tidspunkt. Saltindholdet skal være højt og himlen skyfri (...og planterne står på linje).

Vi ankom desværre på en brun dag. Jeg har talt med flere, der har set søerne være alt fra sovse brun til candyfloss farvet. Heldigvis kombinerede vi de brune søer med en bådesafari på Rio Largatos og sluttede af med et mudderbad. Den oplevelse fejede skuffelsen helt af vejen.


Det vrimler med pelikaner ved Rio Lagartos

De Lyserøde Flamingoer

Et plaster på såret, flamingoerne er lyserøde

Noget der ikke er photoshopped (eller præget vejrforhold) er de lyserøde flamingoer! Flamingoerne er ikke født med den rosa farve, men i stedet noget de spiser sig til. Der er derfor forskel på hvor lyserøde, de hver i sær er.

Flamingoerne ses bedst på en sejltur på Rio Lagartos og foråret er eftersigende det bedste tidspunkt. Jeg var der dog i november og så stadig masser af candyfloss farvede flamingoer.

De lyserøde flamingoer

En sejltur på Rio Lagartos

I blandt krokodiller, pelikaner og flamingoer

Las Colorados blegner i forhold til oplevelsen af at sejle på Rio Lagartos iblandt flamingoer, pelikaner og krokodiller. Vi sprang i en lille båd og sejlede rundt på safari i lagunen. Dyrerne kommer skræmmende tæt på, så vi holdte arme og ben uden for krokodillernes rækkevidde.

Det er overraskende billigt, at tage en sejltur på Rio Lagartos. 3-timers sejllads kan fåes for omkring 120kr! Det er nemt at kombinere de lyserøde/brune søer ved Las Colorados med en sejltur på lagunen.


Den her lille gut kom flydende forbi

Mudderbad i lugten af rådne æg

En spaoplevelse med et mexikansk twist

For enden af vores Rio Lagartos sejltur var der mulighed for, at springe ud af båden og smøre sig ind i en våd ler masse. Det har en vammel lugt af rådne æg, men man får den blødeste hud af det! Vi lod det sidde og tørre ind på bådturen tilbage til fastlandet og skyllede det af i floden derefter (og prøvede at glemme hvor krokodillerne bor).


Det gode ved at rejse med andre, er at have en der smører dig ind i ler

Valladolid: Det bedste sted at overnatte

Det hyggeligste hostel i den hyggeligste by

Valladolid er en af mine ynglings byer i Mexico og vores base til at opleve både Rio Lagartos, cenoter og Maya ruinbyen Chichen Itza. Valladolid var den første by vi boede i efter Cancun og sikke en verden til forskel på de to! Vi brugte en formiddag på en rundtur i den lille, koloniale by og kom forbi farverige huse og smukke kirker.

Hostellet var næsten det bedste. Hostel La Candelaria er autentisk mexikansk med farverige vægge og mosaik detaljer. De har gratis morgenmad på hostellet, der serveres i baghaven af de sødeste damer. PS: Der er pandekager.Valladolid er en af mine absolut ynglings byer

Næste opslag fra Mexico: En Nat i Den Mexicanske Jungle

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com