Adrenalin i Costa Rica - Ziplining i Monteverdes Tågeskov

Tågeskoven i Monteverde, Costa Rica kan opleves på vandreture, fra hængebroer eller hængende i en zipline 100 meter over jorden 60 km/t.

Jeg troede Bungee i Sydafrika var mit livs adrenalin rus. Jeg er blevet klogere og ved nu at bungeens overmand kaldes en Tarzan Swing. Efter at suse Monteverdes tågeskove på langs og tvær 17 gange, sluttede vi dagen af med gyngen fra helvede.

Spændt op i en snor, dinglende i 70 meters højde, for så at høre snoren giver slip, et røvhul ved navn Pedro råber: ”No wait” og så 60 meters fritfald. Det er det mest rædderlige, jeg nogensinde har udsat mig selv for. Og jeg betalte endda for det?


Ziplining igennem Monteverdes Tågeskov

Ziplining med brølaber i Monteverde

Et af verdens bedste ziplining lokationer

Hvis man kun skal zipline én gang i sit liv - så skal Monteverde være stedet. Ud over at være fødestedet til ziplining, har Monteverde smuk natur og et vildt dyreliv man kan iagttage i farten.

På canopy turen krydser man tre forskellige sektioner, der kræver kortere hikes imellem. Man zipliner i alt 3,2 km. på 13 forskellige cabler. Jeg bookede en canopy pakke der inkluderede zipline, Tarzen swing og superman zipline for 51 USD igennem Selina Hostel.


Udkigspunkt på vandreruten i Monteverde Nationalpark

En gåtur i Monteverde Nationalpark

Tågeskoven med hængebroer og fine vandfald

Udover ziplining, er Monteverde Nationalpark utrolig smuk til vandreturer. Nationalparken er tilpasset med enkle ruter og skilte så man ikke burde fare vild (...vi farede vild alligvel). Entreprisen bidder lidt på 25 USD.

Fra Selina hostel kan man gå til Monteverde Nationalpark. Bor man i Santa Elena by, kræver det en taxa tur eller at springe på bussen.

I Monteverde Nationalpark finder man flere fine vandfald

Overnatning i Monteverde

Hvor skal man bo?

Navnet Monteverde tilhører tågeskoven Monteverde Nationalpark. Søger man efter overnatning i Monteverde, vil det være omkring Nationalparken og ikke den nærtliggende by, Santa Elena.

Selina Monteverde Hostel: Jeg er virkelig glad for Selina hostels og dét i Monteverde er ingen undtagelse. Beliggende i gåafstand fra Monteverde Nationalpark, ligger hostellet væk fra byens os og støj. Det skal dog siges at man er langt fra nærmeste indkøbscenter og skal tage enten bus eller taxa ind til byen.

Selina Monteverde har egen restaurant, køkken og deres eget tour-agency, som gør booking af aktiviteter pærelet. For ikke at glemme de har jacuzzis! Fællessove salesale starter fra: 9 USD.

Selina Hostel og deres hundekolde Jacuzzis

Offentlig Transport til Monteverde

Hvordan kommer man frem og tilbage fra Monteverde?

Der er hovedsageligt 3 former for transport i Costa Rica: Lejebil, offentlig transport og private shuttles. (Jeg er en elendig billist på lavbudget, så offentlig transport vandt som regel.)

Bus til/fra Santa Teresa: 9 timer = 8 USD

9 stive timer fordelt på 3 busser og en færgetur. Komfortabelt? Nej. Men billigt er det.

1. Strækning: Fra Santa Teresa tag bussen mod Cóbano i 1,5 timer.

2. Strækning: Skift bus i Cóbano mod Paquera Ferry Terminal i 2 timer.

3. Strækning: Fra Paquera, tag færgen til Puntarenas Ferry Terminal i 1,15 timer.

4. Strækning: Gå eller tag en taxa fra Puntarenas Ferry Terminal til Puntarenas Busstation.

5. Stå på bussen mod Santa Elena, Monteverdes ”dæknavn” i 3 timer.

Med færgen fra Paquera til Puntarenas

Bus til/fra La Fortuna: 5 timer = 25 USD

Selvom La Fortuna og Monteverde er naboer på landkortet, adskilles de af Lake Arenal. Offentlig bus rundt om søen er besværligt og tidskrævende. Et bedre valg er Bus-boat-bus shuttlen der på 5 timer skyder genvej for 25 USD. Kan bookes igennem Selina Hostel. (Billigere hvis man booker direkte på hostellet)

Bus til/fra Nicaragua:

Monteverde er også et godt hop videre fra nabolandet Nicaragua. Det tager et godt stykke af en dag, når først man skal krydse landegrænsen. Fra Peñas Blancas grænsen går der Nica og Tica busser imod San José. Bed buschaufføren om at blive sat af ved vejkrydset mod Monteverde. Derfra gælder det om at vinke med arme og ben ad bussen mod Santa Elena, når den drejer forbi.

Næste opslag fra Costa Rica:

0 visninger

    Carolines Rejse

Kontakt: Carolinesolvsten@gmail.com

Sidens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse. Til gengæld er du velkommen til at linke. 

INSTAGRAM

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com 

2018 Copyright Carolinesrejse.com. Created with Wix.com